I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Tri najbolje lokacije u Zrenjaninu za vežbanje na otvorenom

Vežbanje pozitivno utiče na naše fizičko, ali i na psihičko zdravlje. Pomaže u kontroli telesne težine, popravlja raspoloženje i daje obilje energije.

Postoji niz fizičkih aktivnosti koje možemo primeniti kako bismo postigli sve navedeno. Jedan, sve popularniji trend u svetu i kod nas, posebno za one koji ne vole da vežbaju između četiri zida, jeste koncept vežbanja u parkovima, u teretanama na otvorenom. Najpopularnije vežbe koje se mogu izvoditi na spravama na otvorenom jesu zgibovi, sklekovi, „propadanja“ i trbušnjaci.

Ukoliko ste pobornik ovakvog načina rekreacije, ili biste želeli da se oprobate, predlažemo tri najbolje lokacije za vežbanje na otvorenom u Zrenjaninu.

Šećerana

U Šećeranskom parku, pored prijatnog ambijenta, posebno značajne hladovine u vreme vrelih letnjih dana, postoje i sve „šipke“ neophodne za rad osnovnih vežbi. Osim treninga na spravama, mnogi vežbači, rekreativci, ovo mesto koriste i za trčanje, pre svega zbog odlične trim staze koja okružuje ceo park.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
PerSu marketi

Posebna pogodnost ovog parka jeste prisustvo posebno ograđenog dela za pse, pa na trening možete povesti i svog ljubimca koji će provesti vreme u bezbednom okruženju.

Takođe, odmah iza Šećeranskog parka nalazi s egradski bazen, a letnja sezona kupanja je tek počela.

Ovako naši sugrađani vežbaju u Šećeranskom parku:
https://www.instagram.com/p/7syitZnY6m/?taken-at=45977642
https://www.instagram.com/p/BRJnIkqje6p/?taken-at=45977642

Vojni stadion

Odmah iza zgrade Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“, nalazi se prava oaza za sportiste. Vojni stadion posebno prija ljubiteljima lopte. Naime, osim velikog fudbalskog terena, ovde se takođe nalazi teren za mali fudbal i košarku. Oko fudbalskog terena, postavljena je trim staza dužine 400 metara, i sprave za vežbanje.

– Momci koji treniraju ovde veoma su uporni i dolaze redovno, bez obzira da li je lepo vreme ili pada kiša. Ovo vam je pravi sport, nije kao teretana u zatvorenom prostoru, kaže jedan od redovnih vežbača.

Ovaj prostor redovno koriste članovi velikog broja klubova (Tekvondo klub Zrenjanin, Škola fudbala Petlić, AK AS 023, Ragbi klub Petrovgrad i Klub američkog fudbala Vitezovi), a povremeno se ovde pripremaju i sportisti iz drugih sportskih kolektiva.

Kako naši sugrađani vežbaju na Vojnom stadionu:
https://www.instagram.com/p/BIHhwmqD0yt/?taken-by=bursa82
https://www.instagram.com/p/BHfXXWbjrvb/?taken-by=sijakovic_
https://www.instagram.com/p/BTzRWSfFfjO/?taken-at=997954053

Bagljaš

U sklopu Coca cola projekta, Pokret za radost – aktivne zone, Zrenjanin je jedan od 40 gradova u Srbiji koji je pre nekoliko godina dobio teretanu na otvorenom. Prednost ove teretane u odnosu na ostale jeste ta što niste prepušteni sami sebi, već je tu i instruktor.

– Treninzi su besplatni, održavaju se jednom nedeljno i prilagođeni za sve uzraste, pa je tako sa nama u jednom trenutku vežbala i baka od preko 80 godina, kaže Vlada Aracki, profesor fizičke kulture i zrenjaninski instruktor. – Uglavnom radimo vežbe snage i vežbe za stomak, zgibove, vežbe za rameni pojas, leđni deo. Pozivam sve sugrađane da nam se pridruže da zajedno treniramo.

– Živim veoma blizu teretane i volim da treniram. Mnogo mi je lepše da vežbam u prirodi nego u zatvorenom prostoru. Uvek dođe nas više na trening, pa se zajedno sa Vladom družimo, pričamo i šalimo – kaže Filip Šatara, mladi kik bokser, redovni posetilac ove teretane.

Informacije o terminima treninga, možete pogledati na sajtu coca-colaaktivnezone.rs

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh