I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Kuća zdravlja
Najnovije vesti

Tri investitora potpisala ugovore o kupovini zemljišta u Zrenjaninu

Novosadska firma „Ekometal komerc“, ruska firma „Kraun“ i zrenjaninska kompanija „Gomex“ potpisale su danas ugovore sa Gradom Zrenjaninom o kupovini zemljišta u industrijskoj zoni za potrebe gradnje proizvodnih pogona.

U ime grada ugovore je potpisao gradonačelnik Čedomir Janjić.

gomex -ugovor

Kompanija Gomex kupila je u industrijskoj zoni „Jugoistok“ parcelu od 11.500 kvadrata koja se nalazi neposredno uz njihov rashladno-distributivni centar otvoren 2014. godine. Finansijski direktor kompanije, Dragan Ranisavljević rekao je nakon potpisivanja da je namera da budući objekat bude završen do kraja godine.

PerSu marketi

– Ovo je nastavak širenja naših industrijskih i distributivnih kompleksa i nužno je zbog širenja maloprodajne mreže koja je već odavno prešla okvire Vojvodine i teži ka Beogradu, Mačvi i centralnoj Srbiji. Još uvek nemamo precizno izdefinisanu namenu, ali obzirom da je ova parcela značajno veća od one koju već imamo, postoji dovoljno prostora za širenje ne samo rashladno distributivnog centra već i smeštajno skladišnog prostora za ostalu robu, rekao je Ranisavljević.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

rus

Druga firma, „Ekometal komerc“ koja se bavi otkupom, skladištenjem i preradom elektronskog otpada, takođe planira završetak gradnje objekta do kraja godine na parceli kupljenoj u Zrenjaninu. Na 32 ara ova firma izgradiće objekat za demontažu motornih vozila sa skladišnim prostorom i objekat za skladištenje obojenih metala.

– U Zrenjaninu poslujemo od 1998. godine, i sada ćemo konačno moći komotnije da radimo, na daleko većem prostoru. Trenutno imamo 13 radnika a u planu je da ih bude 17, rekao je direktor Dragomir Rosić. 

Ruska firma „Kraun“ posluje u oblasti prehrambene industrije te se njihovim dolaskom polažu nade u razvoj poljoprivrednog sektora u Zrenjaninu jer će biti angažovani kooperanti na otkupu sirovina. Vrednost njihovog projekta „Kraun Srbija“ iznosi osam miliona evra, rekao je predstavnik te firme Saša Vitošević.

Potpisnik ugovora, gradonačelnik Čedomir Janjić pozdravio je odluke tri privredna subjekta da ulažu u Zrenjanin, naročito one koji već posluju na lokalnom tržištu i vide nove persepktive za razvoj. On se zahvalio administraciju Gradske uprave za brzo obavljen posao, članovima Gradskog veća i odbornicima Skupštine grada koji su dolazili na vanredne sednice nebi li ubrzali proceduru donošenja odluka o dolasku investitora.

– Očekujemo još investitora jer nam je želja da zaposlimo Zrenjanince, budući da nam je to u ovom trenutku najveći problem, zaključio je Janjić.

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh