I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Tri decenije hora „Prepodobni Rafailo Banatski“(VIDEO)

Svečanom akademijom u crkvi Uspenja Presvete Bogorodice, obeleženo je 30 godina postojanja i rada hora „Prepodobni Rafailo Banatski“.

„Najveća mi je radost kada vidim članove hora svih generacija. Kroz hor je prošlo mnogo ljudi, ima nas koji već služimo liturgije. To je veliki priziv Svetog Rafaila, velika blagodat i dar koji nam je dat. Želimo da trajemo, dokle budemo mogli, i dokle god nam Bog da snage za to, i da nam se broj uvek uvećava. Velika želja nam je i da se što pre okonča ova situacija sa epidemijom, da možemo normalno da funkcionišemo“, poželeo je direktor hora otac Predrag.

Veliki značaj Rafaila Banatskog

„Nažalost jako je mala svest u našem gradu o Prepodobnom Rafailu. U narodu je ustaljeno da se ide u posetu svecima, kao što se ide na Ostrog i u Tumane, ali mi imamo velikog sveca ovde.  Kada nam je počivši mitropolit Amfilohije dao ime Rafailovo, osnovna namera nam je bila da pronosimo ime njegovo. Cilj nam je da proširimo svest u narodu, da mi imamo velikog  svetitelja u našem gradu“, ističe direktor hora, protođakon Predrag Nenin.

I Taxi Zrenjanin

protođakon Predrag Nenin

„Rafailo je širio blagodat još za života, kada je došao ovde, kao i kada se upokojio. Bog ga je proslavio darom čudotvorenja i čudesa. Dan danas mi u crkvi na Gradnulici, zapisujemo čuda koja su se desila. Čuvamo darove ljudi, koji su izlečeni“, naglašava protođakon Predrag Nenin.

Dirigentkinja Senka Milisavljević, je istakla da se sve samo uklopilo kako treba, i odredilo njen put dirigovanjaa u horu.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

dirigentkinja mr Senka Milisavljević

„Čast je i blagodat imati priliku da radimo pri Uspenskom hramu, okupljeni oko imena Prepodobnog Rafaila Banatskog. Hor je osnovan pre 30 godina. Gore smo imali duhovni centar, gde smo se okupljali, a sada je u fazi renoviranja. Sa tehničke strane nam je zbog toga bilo teško, da se okupimo na probama, kao i zbog aktuelne situacije. Svakako je večeras bilo lepo, kada smo zajedno bili na bini, i kada se mogla videti naša brojnost. Još sam u osnovnoj školi zavolela crkvenu muziku. Pevala sam i u horu „Sveti Serafim Svarovski“, gde je dirigovao Davor Dosković. Posle i Slankamenac i Nino, pa opet Davor, i kroz ceo život me pratila muzika. Posle osnovnih studija, dobila sam poziv za master studije dirigovanja, i tako eto Božijom promisli, sve se uklopilo kako treba. Nisam ja baš sama to odlučila“, naglasila je dirigentkinja hora mr Senka Milisavljević.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh