I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Treći Sajam poljoprivrede u Jaši Tomiću 29. septembra

Treći Sajam poljoprivrede Jaša Tomić najavljen je za 29. Septembar, a sudeći po najavama organizatora, ovogodišnji program biće najraznovrsniji i najbogatiji do sada. Sajam organizuju Turistička organizacija opštine Sečanj i portal NMR info Jaša Tomić. Pokrovitelji su Opština Sečanj i Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu.

Ovaj događaj u opštini Sečanj u proseku okupi oko 80 izlagača iz različitih grana poljoprivrede, a u pravcu edukacije i informaisanja i ove godine biće održane panel diskusije eminentnih poljoprivrednih proizvođača.

Pored izložbe poljoprivredne mehanizacije, posetioci sajma imaju priliku da uživaju u tradiciji, kulturi i raznim kulinarskim specijalitetima. Na štandovima će biti promovisani poljoprivredni proizvodi, stari zanati i domaće radinosti, a biće predstavljena i zanimljiva foto izložba.

I Taxi Zrenjanin

– Cilj održavanja sajma je promocija poljoprivrednih potencijala opštine Sečanj i čitavog srednjebantskog okruga. Takođe, želimo da postojećim i budućim poljoprivrednicima, poljoprivrednim gazdinstvima i zadrugama, kao i mladima na selu pružimo mogućnost informisanja, dobijanja savetodavnih usluga i ideja za unapređenje poljoprivredne proizvodnje. Ovo je jedinstvena prilika da poljoprivredni sektor promoviše svoje proizvode i usluge, prezentuje novine i savremene tokove u oblasti poljoprivrede, kaže Miljana Milošević, direktorka Turističke organizacije opštine Sečanj.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Glavna privredna grana u opštini Sečanj je poljoprivreda. Opština raspolaže sa 37.817 ha obradivog poljoprivrednog zemljišta. Pored ratarstva kao osnovne poljoprivredne grane razvijeni su stočarstvo i ribarstvo, a voćarstvo dobija sve više na značaju. Na teritoriji opštine postoji pet ribnjaka za proizvodnju konzumne ribe na površini od oko 3.000 ha. Blizina većih gradskih centara, dobra povezanost i blizina graničnog prelaza sa Rumunijom čini da ovaj kraj ima veliki poljoprivredni potencijal.

Zainteresovani za izlaganje na sajmu i zakup štanda mogu se prijaviti pozivanjem broja 060/3036617

Foto: Spaso Mladenovski

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh