I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Treća sreća za zrenjaninsku pivaru

Zrenjaninska pivara, koja je nekada bila jedna od pivara s najdužom tradicijom u Evropi, naći će se treći put na prodaji  po ceni od 188,8 miliona dinara.

Stečajni upravnik Zrenjaninske industrije piva Dragan Božić oglasio je prodaju te fabrike, za koju će ponude koje zainteresovani budu dostavili, biti otvorene 30. aprila. U oglasu je navedeno da se imovina pivare sastoji od Fabrike špiritusa, pomoćnih objekata i magacina koji se nalaze u Zrenjaninu, kao i objekata – stovarišta sa prodavnicom u Kikindi i stovarišta u Požarevcu. Budućem vlasniku pripašće i sva imovina unutar objekata, računajući i opremu koja je vrlo verovatno u lošem stanju zbog dugogodišnje neupotrebe. Prodaja pivare je pokušana prošle godine u dva navrata, najpre u junu a zatim u septembru, ali kao se ispostavilo – ova fabrika koja je svojevremeno bila ponos našeg grada, nije bila interesantna potencijalnim kupcima.

Pogoni pivare zaustavljeni su 2006.godine, u vreme kada je većinski vlasnik bio Momčilo Rajić, kontroverzni subotički biznismen koji u slučaju Zrenjanina nije opravdao svoj nadimak Moma Spas.

PerSu marketi
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh