I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Treća protestna šetnja u Zrenjaninu: „Milion problema, a svi nose isto ime i prezime“

– U Srbiji postoje hiljade gradova i sela koji imaju svoje probleme. To su milioni problema koji danas nose jedno ime i prezime: problem vode – Aleksandar Vučić, problem grejanja – Aleksandar Vučić, problem komunalija – Aleksandar Vučić… Dok god ne rešimo, taj problem nad problemima – nećemo moći da rešimo nijedan drugi – rekao je student Ivan Olajić sinoć u Zrenjaninu.

Treći po redu protestni skup „Jedan od pet miliona” održan je sinoć u Zrenjaninu. Nekoliko stotina građana šetnju je započelo od nekadašnje robne kuće „Beograd” odakle su se uputili najpre prema sedištu Srpske napredne stranke ispred kog su zastali i zvižducima izrazili nezadovoljstvo trenutnom vlašću. Šetnja je nastavljena Gimnazijskom ulicom, naseljem Mala Amerika, a zatim Petefijevom ulicom, gde se kolona takođe zadržala i zviždala ispred JKP „Vodovod i kanalizacija”. Protest je završen nakon jednoipočasovne šetnje na Trgu slobode.

Protestima su se po prvi put pridružili predstavnici Sindikata zaposlenih u policiji, a sada već tradicionalno su bili tu i radnici Pošte Srbije i zrenjaninski poljoprivrednici.

PerSu marketi
djordje vukadinovic

Đorđe Vukadinović

– Ništa u ovoj zemlji ne može da se odluči, da se proda, kupi, dok ne stigne odobrenje sa tog najvišeg mesta. Da je najpametniji čovek, duh koji hoda, pa i sam gospod bog, tako ne može da se vodi država. Taj sabirni centar u koji se pretvorila Srpska napredna stranka i pokupila svo zlo sa čitave političke scene, neće se lako i dobrovoljno povući. Nema tih poštenih izbora koje će oni organizovati i posle kojih će mirno predati vlast. Samo odlučna i ujedinjena volja svih nas različitih, može dovesti do cilja. Zajedno moramo srušiti ovo zlo. Nije ono toliko jako, treperi mu glas, treperi mu rejting – izjavio je jedan od govornika na protestu, politički analitičar i narodni poslanik, Đorđe Vukadinović.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
zeljko bodrozic

Željko Bodrožić

Urednik Kikindskih novina, Željko Bodrožić, rekao je „da su mnoge bune krenule iz Banata“ i izrazio nadu da će „i ovaj put Banaćani osvetlati obraz i pokazati da ovde žive slobodni, pravdoljubivi i pošteni ljudi“.

–  Naš život se pretvorio u jednu veliku imitaciju zahvaljujući Aleksandru Vučiću i njegovoj organizovanoj grupi na vlasti. Sve je laž, sve je imitacija, sve je veštačko. I ove fabrike što vam otvaraju su imitacija velikih fabrika koje su postojale i u kojima su radile hiljade ljudi poput Beka, Servo Mihalja, Jugoremedije, Šećerane… Sve ovo što proizvodi danas neke klik-klak delove je samo loša imitacija naših lepih života koji su uništeni pre 30 godina, i ta muka traje do dana današnjeg. Strah više nije naša opcija. Ubedite i druge Zrenjanince da dođu, pa da zajedno završimo sa ovakvim režimom – izjavio je Bodrožić.

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh