I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Vesti Zrenjanin

Traktori, prikolice i radne mašine ipak bez novih tablica?

Veliku pometnju među poljoprivrednicima proteklih nedelja izazvale su odredbe Zakona o bezbednosti saobraćaja, koji je stupio na snagu 3. aprila prošle godine, a u kome je predviđen rok od godinu dana za preregistraciju i zamenu starih tablica na traktorima, prikolicama i radnim mašinama.

To bi u praksi  značilo da će, ako poljoprivredna mehanizacija  ne bude imala nove tablice, biti smatrana neregistrovanom.  Sve to kao da se ne zna u kom su stanju naši traktori i ostalo što po ovom zakonu mora da se preregistruje, i možda još bitnije – koje je materijalno  stanje većine poljoprivrednika. Juče se oglasio ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i najavio da će predložiti Vladi izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja, kojima će biti ukinuta odluka o preregistraciji traktora i poljoprivrednih mašina, kako se poljoprivredni proizvođači ne bi izlagali dodatnim troškovima.

– Tačnije, predložićemo da se izmenama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima predvidi da stare tablice i potvrde važe i dalje uz posedovanje odgovarajuće potvrde o tehničkoj ispravnosti,  što je i do sada bila zakonska obaveza – naveo je Stefanović.

On podseća da je obaveza da se traktori i poljoprivredne mašine preregistruju doneta Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima koji je usvojen još 2009. godine, a primena te odredbe je trebala da počne 3. aprila ove godine.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Fordomanija

Prema Stefanovićevim rečima, vlasnici će morati da poseduju jedino potvrdu o tehničkoj ispravnosti,  što je i do sada bila zakonska obaveza,  jer  je cilj da ta vozila budu sigurna i ispravna, pre svega zbog bezbednosti svih učesnika u saobraćaju. Samo još, kako je rečeno, da Vlada prihvati te izmene, jer rok polako ističe.

izvor: podunavlje.info

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh