I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Tradicionalno oko Svetog Nikole rekordna potrošnja ribe – kako vi spremate ribu? (VIDEO)

Iako stanovnici Srbije konzumiraju gotovo 60 % manje ribe po glavi stanovnika, nego ostatak planete, a to je tek oko 7 kg, u jednom danu su rekorderi.

Možda ne na svetskom nivou ali svakako 19. decembra na Svetog Nikolu se pojede  najviše ribe, u godini. Podatak ne zvuči čudno jer odavno važi ona krilatica da tog dana „pola Srbije slavi, a pola je na Slavi“.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku u 2017. godini u Srbiji je 2017. godine proizvedeno 5.070 tona konzumne ribe u ribnjacima,  4.148 tona u šaranskim i 922 tone u pastrmskim ribnjacima. Ulov privrednih ribara iznosio je 590 tona dok su rekreativni ribolovci izlovili 1.618 tona ribe. Ukupna proizvodnja i ulov u 2017. godini dostigli su 7.278 tona. Ove godine se kako navodi RTS očekuje da će izlov biti nešto više od 5000 tona. 

PerSu marketi

Na Zrenjaninskoj glavnoj pijaci utisak je da nije bilo velikih gužvi kao prethodnih godina. Prema rečima prodavaca u ribarnici, kupci su potrebne količine ribe za trpezu obezbedili prethodnih dana, što bi rekli, nisu čekali zadnji čas. A evo koji su načini pripreme ribe najpopularniji prema kratkoj anketi.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh