I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Vesti Zrenjanin

Tradicionalno oko Svetog Nikole rekordna potrošnja ribe – kako vi spremate ribu? (VIDEO)

Iako stanovnici Srbije konzumiraju gotovo 60 % manje ribe po glavi stanovnika, nego ostatak planete, a to je tek oko 7 kg, u jednom danu su rekorderi.

Možda ne na svetskom nivou ali svakako 19. decembra na Svetog Nikolu se pojede  najviše ribe, u godini. Podatak ne zvuči čudno jer odavno važi ona krilatica da tog dana „pola Srbije slavi, a pola je na Slavi“.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku u 2017. godini u Srbiji je 2017. godine proizvedeno 5.070 tona konzumne ribe u ribnjacima,  4.148 tona u šaranskim i 922 tone u pastrmskim ribnjacima. Ulov privrednih ribara iznosio je 590 tona dok su rekreativni ribolovci izlovili 1.618 tona ribe. Ukupna proizvodnja i ulov u 2017. godini dostigli su 7.278 tona. Ove godine se kako navodi RTS očekuje da će izlov biti nešto više od 5000 tona. 

I Taxi Zrenjanin

Na Zrenjaninskoj glavnoj pijaci utisak je da nije bilo velikih gužvi kao prethodnih godina. Prema rečima prodavaca u ribarnici, kupci su potrebne količine ribe za trpezu obezbedili prethodnih dana, što bi rekli, nisu čekali zadnji čas. A evo koji su načini pripreme ribe najpopularniji prema kratkoj anketi.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh