I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Tradicionalni ples maturanata Doma „Emaus“ i Internata „Karolina Satmari“ (FOTO)

U prisustvu roditelja i najbližih, maturanti Doma za učenike „Emaus“ i Internata za devojke „Karolina Satmari“ oprostili su se od svojih prijatelja i nastavnika tradicionalnim plesom u okviru Maturantskog bala koji se organizuje četvrtu godinu za redom.

Nakon svečane mise u Katoličkoj crkvi, 15 devojaka i devet momaka obučenih u svečana odela, uputili su se ka fiskulturnoj sali Doma za učenike u Mužlji, gde su ih u ime domaćina pozdravili sestra Juliana Konc i otac Stojan Kalapiš.

I Taxi Zrenjanin

Prisutnima se obratila i predsednica Izvršnog odbora Nacionalnog saveta Mađara, Aniko Jeras, koja je u svom govoru maturantima poželela mnogo uspeha na predstojećim maturskim i prijemnim ispitima, i dodala da će Nacionalni savet i ove godine pružiti neophodnu pomoć i podršku u vidu stipendija za njihovo dalje školovanje.

Učenici četvrtog razreda srednje Medicinske škole i srednje Muzičke škole „Josif Marinkovć”, Lea Bicok i Florian Jenovan, poželeli su svojim vršnjacima mnogo uspeha u daljem školovanju, nakon čega je usledilo kićenje svečanim trakama, podela ruža, zdravica sa šampanjcem i dugoočekivani, najradosniji trenutak – ples maturanata.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Lea Bicok i Florian Jenovan

Na kraju svečanosti, maturanti su plesali i sa svojim roditeljima.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh