I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Tradicionalna podela školskih torbi ove godine u Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“

Povodom početka nove školske godine, delegacija grada je ove godine posetila Osnovnu školu „Jovan Jovanović Zmaj“. Zamenik gradonačelnika Saša Santovac i pomoćnici Duško Radišić, Simo Salapura i Dragan Ćapin, su uručili đačke torbe i pribor učenicima prvog razreda.

Ove školske godine, u 27 osnovnih škola na teritoriji grada i u O.S.Š. “9. maj” u prvi razred upisano je 998 učenika. Najviše prvaka, kao i ranijih godina, ima O.Š. “Petar Petrović Njegoš” (119), a potom O.Š. “Dr Jovan Cvijić” (87) i“Žarko Zrenjanin” (86). Po 72 prvaka upisano je u osnovne škole “2. oktobar” i “Dositej Obradović”.

U skladu s epidemiološkom situacijom i specifičnim uslovima

„Svake godine grad Zrenjanin tradicionalno poklanja školske torbe i školski pribor. Trudimo se da svaki put posetimo drugu školu. Tom prilikom, želimo i da se upoznamo sa radom, potrebama i zahtevima škole. Ovoga puta želimo da proverimo da li su primenjene sve epidemiološke i bezbednosne mere koje se tiču boravka dece u školi. Nabavili smo i određenu količinu zaštitnih maski, za zaposlene i za decu koja ne mogu da priušte nabavku. Sigurno je da se ova školska godina i ovakav početak razlikuju od svih dosadašnjih. Lokalna samouprava je finansirala dezinfekciju školskih i objekata Predškolske ustanove Zrenjanin. Želeli smo na licu mesta da vidimo kako to sve funkcioniše, jer nam je cilj da svi u školama bezbedno borave“ – naglasio je zamenik gradonačelnika Saša Santovac.

I Taxi Zrenjanin

U Osnovnu školu  “Jovan Jovanović – Zmaj”  je ove školske godine u upisano 40 prvaka, koji su raspoređeni u dva odeljenja, od po 20 učenika.

“Jovan Jovanović Zmaj” je mala škola, ima 297 učenika, ali ono što ja uvek volim da naglasim jeste da je to škola s dušom. Juče je održan roditeljski sastanak sa roditeljima prvaka, kao i sa roditeljima učenika petog razreda. Prvaci su podeljeni u grupe, pošto dolaze u školu, ne pohađaju nastavu onlajn. Učenike od drugog do osmog razreda nismo delili u grupe, jer ima učenika koji su se opredelili za praćenje nastave onlajn. Videćemo kako će sve to funkcionisati. Škola je pripremljena za rad u ovim specifičnim uslovima, izvršena je dezinfekcija u dva navrata. Nadam se uspešnom početku školske godine“ – istakla je direktorka Osnovne škole  “Jovan Jovanović – Zmaj” – Tanja Rođenkov

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh