I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Vesti Zrenjanin

Toplota zaustavila vreme u Zrenjaninu

Navika Zrenjaninaca da se orijentišu po otkucajima sata na Katoličkoj katedrali i da svaki put prilikom prolaska preko trga podignu glavu i pogledaju koliko je sati, bila je povod da se veliki broj sugrađana obrati našem portalu i signalizira da sat već nekoliko dana ne radi. Dobro poznati zvuk koji se periodično sa gradske katedrale prenosio gradom, izostao je i danas zbog čega smo posetili Katoličku crkvenu opštinu i Biskupiju koja je nadležna za rad sata na Katedrali.

U Biskupiji saznajemo “ krivac “ toplota“.  Mehanizam je star preko 100 godina i sve se radi manuelno – kažu nadležna lica. Na popravci se radi i uskoro sat biti popravljen. Kažu da se slična priča desila i zimus usled niskih temperatura. Iz Katoličke crkvene opštine se nadaju da će dobiti i svetlo koje im je još pre dva meseca obećalo JP “ Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina „, pa će će u narednom periodu doživljaj biti kompletiran i zvučno i vizuelno. Do tada, oslonićemo se na ručne satove i mobilne telefone…

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh