I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Drugi pišu

„Toplana“ otpočinje proizvodnju toplotne energije iz biogasa ?

Javno preduzeće „Gradska toplana“ Zrenjanin, traži privatnog partnera za izgradnju postrojenja koje će proizvoditi struju i toplotnu energiju iz biogasa.

Prema javnom pozivu koji je u subotu objavljen u „Večernjim novostima“, u planu je da bude zaključen ugovor o javno-privatnom partnerstvu. Biće osnovano društvo za posebne namene, koje će biti u vlasništu privatnog partnera i koje će biti zaduženo za realizaciju projekta.

Kako je predviđeno, javno-privatno partnerstvo biće sklopljeno na rok od 25 godina, a privatnom partneru pripašće 75% ukupne dobiti.

Zainteresovani mogu da dostave svoje ponude u roku od 90 dana od dana kada poziv bude objavljen na portalu za javne nabavke.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
PerSu marketi

Gradska uprava grada Zrenjanina konkurisala je na programu PSO-M koji sprovodi Vlada Kraljevine Holandije, sa predlogom projekta „Agro food industrial waste management“. Realizaciju projekta zajednički sprovode Grad i „Toplana“, a na konkursu im je za opremu toplane-energane odoboreno 729.000 EUR. Postrojenje će graditi holandska kompanija „HOST Bio-energy instalation“.

Ostatak sredstava potrebnih za realizaciju ovog projekta trebalo bi da obezbedi privatni partner.

Izvor : e-kapija

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh