I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Tokom prethodnih praznika dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda, jedno lice smrtno stradalo

Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu za vreme Prvomajskih i Uskršnjih praznika dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda, od toga, četiri nezgode sa nastradalim licima i jedna nezgoda sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama jedno lice je smrtno stradalo, jedno lice je teže povređeno a tri lica su zadobila lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 200.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neustupanja prvenstva prolaza – dve, neprilagođene brzine kretanja vozilom – dve i neprilagođene brzine kretanja vozilom i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola – jedna.

I Taxi Zrenjanin

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 74 učesnika u saobraćaju i izdat 321 prekršajni nalog. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 49 vozača, od toga, 3 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem psihoaktivnih supstanci, 7 vozača zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, 3 vozača – ostala isključenja i 36 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih je 17 vozača zadržano u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja je isključeno 11 vozila, od toga, 5 vozila zbog toga što nisu bila upisana u jedinstveni registar vozila, 3 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice i 3 vozila zbog tehničke neispravnosti .

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Tokom praznika preko 9000 prekršaja u saobraćaju na teritoriji Srbije

Boban Milinković zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da je tokom praznika broj vozača koji voze pod dejstvom alkohola dvostruko i trostruko veći od proseka.

– Saobraćajna policija je od petka pojačano kontrolisala saobraćaj, za prva tri dana zabeleženo je preko 9.000 prekršaja, više od 900 vozača je isključeno iz saobraćaja, 220 vozača zadržano je na trežnjenju. Zabeleženo je 35 nasilničkih vožnji, od toga je 30 vozača bilo pod dejstvom alkohola, pet prekršaja otkrili su presretači. Iz saobraćaja je isključeno 26 vozača koji su vozili pod dejstvom psihoaktivnih supstanci – naveo je Milinković.

Dao je primer jednog oca koji je zaustavljen na auto-putu jer je vozio više od 175 kilometara na sat. Sa njim je automobilu bilo 10-godišnje dete, a testiranjem je utvrđeno da je on imao 1,35 promila alkohola u krvi.

On je zadržan 12 sati radi trežnjenja, a pozvana je supruga da preuzme dete. Kazna je od 100 do 120 hiljada, osam meseci zabrane upravljanja vozilom, 14 kaznenih poena.

Naveo i je i jedan bizaran slučaj. Vozač je došao do naplatne stanice Beograd, okrenuo se i vozio u suprotnom smeru do Begaljičkog brda, gde ga je policija zaustavila i otkrila da je imao 1,3 promila alkohola u krvi. Dodao je da je sinoć u Nišu nastradao pešak, star 74 godine, kog je na prelazu udario motociklista. I motociklista, koji nije nosio kacigu, zadobio je povrede opasne po život.

– Ne može policija biti na 100 metara, apel je da ako ste pili, sačekate sutradan ili nađite treznog vozača da vas vozi, ogroman broj alkoholisanih za volanom – naveo je Milinković.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh