I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Tisa nije spremna za kupače, Peskara prva otvara sezonu kupanja

Velika količina padavina proteklih mesec dana dovela je do toga da je Tisa nadošla. Pa tako u ovom trenutku ovo izletište nije spremno za kupače. Nevolje sa lošim vremenom su imali i organizatori leta na Peskari, koji su želeli da ove godine sezona kupanja na zrenjaninskom moru počne ranije nego inače, već 1. juna. Program zvaničnog otvaranja Peskare predviđen je za subotu 15. jun. Tokom leta Zrenjaninci i njihovi gosti moći će da se razonode i rekreiraju i na Motelu.

Posledice obilnih i čestih padavina koje smo imali tokom maja i početkom juna i danas su vidljive na izletištu Tisa. I sam prilaz ovoj reci je otežan, jer se voda izlila. Uz to, visok vodostaj je u potpunosti onemogućio upotrebu nove talpe. Čak je i most koji povezuje talpu i obalu potopljen.

I Taxi Zrenjanin

“Voda je prekrila skoro sve stepenike. Tisa je na granici bezbednosti, jako je velika, tako da kupanje tu neće biti omogućeno dok se reka ne povuče. I sam put koji vodi od magistrale prema kupalištu je poplavljen. Kada se Tisa bude povukla, za koji dan, ne znam kada će to tačno biti, tek tada ćemo moći da govorimo o sezoni kupanja na Tisi”, kaže Zoran Ljubotina, direktor Turističke organizacije Zrenjanina.

Talpa za bezbedno kupanje na izletištu Tisa

„Prošle godine smo kroz projekat dobili sredstva za izgradnju talpe sa dečijim bazenom. Talpa ima oko 360 kvadrata. Reč je o modernom objektu sa svim sertifikatima i dozvolama za bezbedno kupanje i za bezbedan pristup vodi. To je za one koji ne vole jezero, već reku. Sa talpom i bazenom za decu imamo sve bezbednosne uslove da oni koji dođu mogu da uživaju na reci“, kaže naš sagovornik.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Kada kupanje bude bezbedno na reci nadležni će se potruditi da posetiocima ponude i odgovarajuće sadržaje.

„Što se tiče sadržaja na Tisi oni zavise od fizičko-tehničkih uslova koji tamo postoj. Ove godine je dosta toga urađeno na priremi izletišta. Pre svega, tu su toaleti, sportski tereni, igrališta za decu. Napravljeni su uslovi za izdavanje kafićima, malim restoranima kojih tamo ima dosta. Postoje mogućnosti da se postave šatori i kamp prikolice. Mi ćemo, ako uslovi budu dozvoljavali, napraviti i program za Tisu“, objašnjava direktor Turističke organizacije Zrenjanina.

Peskara spremna za zvanično otvaranje sezone kupanja

Dok se situacija na Tisi ne reši ljubitelji reke uživanje u prirodi mogu da zamene boravkom na Peskari.  Lepo vreme omogućilo je da sezona kupanja na “zrenjaninskom moru” zvanično bude otvorena u subotu 15. juna. Nadležni pozivaju sve koji žele i mogu da dođu i budu deo spektakla koji se najavljuje.

„Isplanirali smo celodnevni program na Peskari. Biće muzičkih koncerata, Haos animatori… Tačno u podne predviđeno je iznenađenje za sve koji se nađu na izletištu Peskara. 15. jun će ceo biti u veselom tonu. Zaista se nadamo velikom spektaklu. Imaćemo i moto džet tj. vožnju skutera koja je postala tradicija na “zrenjaninskom moru”. Peskara je idealno mesto za promociju akvabajka. I ovoga puta smo mladim sugrađanima omogućili besplatnu obuku vožnje skutera na vodi“, kaže Ljubotina.

„Ove godine ćemo sa Javnom stambenom agencijom, u okviru mogućnosti koje imamo, pokušati da uradimo još nešto na izletištu Peskara. Plan je da napravimo sadržaje koji su, pre svega, namenjeni deci i to tokom čitave letnje sezone. Na Peskari imamo hiljade ljudi koji tu dolaze, a najviše je dece, pa ćemo probati da osmislimo nekakave zanimacije za decu“, objašnjava naš sagovornik.

Da je Peskara pripremljena za kupče svedoči i činjenica da je tamo opremljen objakat za prodaju „brze hrane“. Uz to, obnovljeni su i ugrađeni novi tuševi, dok su plaža i ograda oko nje uređeni.

Motel do sada nije bio dovoljno iskorišćen

Onima koji se budu opredelili da leto provedu u gradu na raspolaganju će biti i izletište Motel.

„Kada je reč o Motelu, imali smo za 1. maj organizovano puštanje muzike tamo. Na žalost, zbog lošeg vremena nije bilo mnogo posetilaca. Trudićemo se da tokom leta i tamo obezbedimo određene sadržaje. Šta tačno, ne mogu u ovom trenutku da vam kažem, jer još nemamo plan. Ali, budući da se i taj prostor jako lepo održava, da je zelena površina kvalitetna i da imamo sportske terene pokušaćemo da, ako ništa drugo, i tu obezbedimo programe za decu. To je prostor koji je u centru grada, a koji do sada nije bio dovoljno iskorišćen“, zaključuje na kraju razgovora Zoran Ljubotina.

Nakon izuzetno kišnog maja mnogi se nadalju toplom i suvom letu. Pojedine prognoze govore da će u naredna tri meseca delovi Evrope biti pogođeni toplotnim talasima. S druge, stane u delu Evrope mogu da se očekuju i oluje.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh