I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Nastavak srpskog hit dokumentarca premijerno u CineStar-u

Popularni bioskopski lanac koji je svojim filmskim asortimanom i ponudom osvojio Zrenjanince, CineStar za 26. februar pripremio je pravu poslasticu za sugrađane – premijeru filma Težina lanaca 3 poznatog srpskog reditelja Borisa Malagurskog.

Pozivamo vas da nam se sutra, u sredu 26. februara, sa početkom u 19:30 h,u bioskopu Cinestar Zrenjanin pridružite na premijeri  filma “Težina lanaca 3”, našeg mladog, ali već veoma poznatog reditelja Borisa Malagurskog, poručuju iz CineStar bioskopa.

Iz pomenutog bioskopa navode da gledaoce, kao i uvek, očekuje svež i aktuelan pogled na savremeni svet iz vizure ovog mladog sineaste, koji će prisustvovati premijeri i nakon projekcije filma razgovarati sa posetiocima.

I Taxi Zrenjanin

Karte su u prodaji i dostupne su na blagajnama bioskopa Cinestar Zrenjanin ili na njihovom sajtu klikom OVDE

SINOPSIS

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Treći deo kontroverzne dokumentarne trilogije srpsko-kanadskog filmskog režisera Borisa Malagurskog koji u dva sata objašnjava kako vojno-industrijski kompleks, moćne korporacije i političke interesne grupacije ugrožavaju naše zdravlje i goli opstanak, fokusirajući se na primer Srbije i drugih država širom sveta poput Italije i Bolivije. Kroz analizu NATO bombardovanja Srbije osiromašenim uranijumom i gađanja postrojenja na mapama hazarda, što je dovelo do porasta u broju malignih oboljenja kod građana i ekološke katastrofe, film objašnjava kako je naš prostor postao eksperimentalna laboratorija velikih sila. U nastavku se film bavi i temama genetički modifikovane hrane i zagađenja naše životne sredine, kao i uništavanja naših prirodnih resursa kroz izgradnju mini hidrocentrala. Dokumentarac na kraju razotkriva truli sistem u kojem živimo, ali predstavlja i inspirativne priče boraca za bolje društvo, kako u Srbiji, tako i u Čileu i Kubi, sa ciljem da se svi građani pokrenu i preduzmu nešto konkretno kako bi živeli u zdravijoj i pravednijoj Srbiji. U filmu su intervjuisani mnogi svetski stručnjaci poput filozofa Noama Čomskog, ekonomiste Džefrija Saksa i aktuelne premijerke Islanda Katrin Jakobsdotir, kao i domaći stručnjaci i javne ličnosti poput Slobodana Georgieva, Nebojše Katića, Danice Grujičić, Jovana Memedovića i mnogih drugih.

BIOGRAFIJA REDITELJA

Boris Malagurski је srpsko-kanadski reditelj rodom iz Subotice. Rođen 1988. godine, studirao je filmsku produkciju na University of British Columbia u Vankuveru, Kanadi, gde je živeo i radio dugo godina, a master studije iz filmske režije je završio na Staffordshire University u Velikoj Britaniji. Snimio je mnoge dokumentarne filmove poput „Kosovo: Možete li da zamislite?“ (2008.), „Težina lanaca“ (2010.), „Pretpostavka pravde“ (2012.), „Beograd“ (2013.), „Težina lanaca 2″ (2014.), „Kosovo: Momenat u civilizaciji“ (2017.) i „Težina lanaca 3″ (2019.), od kojih su mnogi prikazani na festivalima širom sveta, uključujući Raindance (London), BANEFF (Oslo), Montecasino (Johanezburg), Subversive (Zagreb) i Beldocs (Beograd), te u uglednim ustanovama poput čuvenog Le Grand Rex bioskopa u Parizu, Nacionalnog muzeja kulture u Meksiko Sitiju, Banskog dvora u Banjaluci i Švedskog filmskog instituta u Stokholmu.

 

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh