I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Terez Keresteš iz Kelebije pobednica takmičenja u vožnji zaprega (15 SLIKA)

Da se konjički sport polako vraća na stare staze uspeha, svedoči četvrto kolo Otvorenog prvenstva Republike Srbije u vožnji zaprega, koje je pred mnogobrojnom publikom održano na stadionu „Lehel“ u Mužlji zahvaljujući Savezu za konjički sport Srbije za Olimpijske i FEI discipline i Konjičkom Klubu „Quarter“ iz Zrenjanina.

Klub iz Zrenjanina je prvi put bio domaćin prvenstva u vožnji zaprega za najmlađe kategorije, za juniore i seniore u vožnji dvoprega, i to u disciplinama dresurna vožnja i vožnja preciznosti kroz čunjeve. Takmičari, koji su stigli iz svih krajeva naše države svojim umećem i veštinom zasluženo su pobrali simpatije prisutnih.

PerSu marketi

U kategoriji najmlađih takmičara prvo mesto je osvojio Staparčanin Aleksa Aperlić, član Konjičkog Kluba „Quarter” iz Zrenjanina, dok je drugo mesto pripalo Katić Anastasiji iz Farkaždina, koja je branila boje Konjičkog Kluba „Rusanda” iz Melenaca.

U kategoriji juniora vozača slavio je Vojislav Livada, član Konjičkog Kluba „Quarter” iz Zrenjanina, drugo mesto je osvojio Nikola Cvjetićanin ispred Konjičkog Kluba „Impuls” iz Novog Sada, dok je treće mesto zauzela Milica Petrov, takmičarka Konjičkog Kluba „Quarter” iz Zrenjanina.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

U konkurenciji seniora vozača dvoprega bilo je uzbudljivo i neizvesno do samog kraja. U disciplini „A” dresurna vožnja vožen je FEI dresurni test 11b i nakon sabiranja ocena međunarodnog sudijskog kolegijuma sastavu Ištvana Petera (Mađarska), Janoša Faria (Mađarska) i Vesne Stošić (Srbija), prvo mesto je osvojila Terez Keresteš iz Konjičkog Kluba „Favory” sa Kelebije. Drugo mesto je pripalo Milanu Đurđeviću iz SUKS „Sremski lipicaner” iz Pećinaca, dok je treće mesto zauzeo Milan Gaković iz Kucure, koji je branio boje Konjičkog Kluba „Kremen”.

U disciplina „C” vožnja preciznosti kroz čunjeve, najbolji je bio Nikola Živančević iz Dobanovaca, druga je bila Terez Keresteš, dok je treće mesto pripalo Milanu Gakoviću.

Ukupnim rezultatom iz obe discipline prvo mesto i novih 15 prvenstvenih bodova pripali su Terez Keresteš iz Kelebije, drugo mesto i 13 prvenstvenih bodova osvojio je Milan Gaković iz Kucure, dok je treće mesto sa 12 prvenstvenih bodova pripalo Vladimiru Nikoliću iz Gruže.

Terez Keresteš će uskoro predstavljati Srbiju na Svetskom Prvenstvu u vožnji zaprega, koji se ove godine održava u Sloveniji, dok će nekoliko seniora u septembru učestvovati na Balkanskom šampionatu, koji se održava u Rumuniji.

Takmičenju su prisustvovali pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić, predsednik Konjičkog kluba „Quarter” Marko Malušić i članovi Saveta Mesne zajednice Mužlja.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh