I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Teretni brodovi „kose“ splavove na rekama – nadležno ministarstvo ćuti (VIDEO)

Bračni par Antić iz sela Taraš kod Zrenjanina pukom srećom je izbegao smrt u četvrtak uveče, kada je u splav na kojem su spavali, udarila teretna barža koja ga je potpuno uništila i nastavila da plovi.

Ovo međutim, nije jedini takav slučaj na Banatskim rekama u poslednje vreme, kažu Antići. Naime, u skelu u Tarašu, pre samo nekoliko nedelja, takođe je udarila teretna barža i niko još nije odgovarao.

Našem portalu javili su se i građani iz drugih krajeva Srbije, tvrdeći da slučaj bračnog para Antić nije usamljen.

I Taxi Zrenjanin

Nedavno je i na Savi pored Obrenovca, teretni brod takođe oštetio splavove građana. Kako pišu zabrinuti građani, srpskim rekama navodno se švercuju šoder i pesak, a brodari rade prekovremeno i to najčešće noću, kada ih niko ne kontroliše. Nije isključeno da za kormilom zaspu preumorni i tako udaraju u splavove. Vlasnici dalje sami svoje splavove renoviraju, a nadležne službe se ne oglašavaju.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

I u pogedu slučaja bračnog para Antić, kontaktirali smo nadležno, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture (Sektor za vodni saobraćaj i bezbednost plovidbe, kao i u ovom slučaju nadležnu, Lučku kapetaniju u Titelu), ne bi li dobili podatke o postojećoj statistici ovakvih slučajeva, kao i informisali javnost o tome kako najbolje da se pripreme za boravak i plovidbu na rekama u Srbiji.Kao što i građani nažalost tvrde, odgovora još nema.

Nebojša Antić tvrdi i da na barži koja je u njegov splav udarila u sred noći, nisu radili ni sidro ni radar, a da se posada oglušila o njihove povike u pomoć i otplovila. U zvaničnom pravilniku Nebojša Antić pronašao je kaže i da ovaj brod nije smeo pristajati na tom kilometru Tise, na kojem je podsećamo, u četvrtak oko 22 sata, tik uz obalu uništio porodični splav Antića.

A šta su zapravo pretrpeli Nebojša i Dragica Antić i šta je vlasnik broda rekao oštećenom čoveku, pogledajte u video prilogu.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh