I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Najnovije vesti

Taraški vinogradari proslavili Svetog Trifuna

Udruženje vinogradara i ljubitelja vina „Taraški vinogradi“ juče je tradicionalno proslavilo svog zaštitnika Svetog Trifuna.

taras-vinogradari2

Lomljenju kolača i rezidbi prvih čokota koju su prilivani vinom prisustvovalo je tridesetak članova. Zajednička želja je bila da godina bude plodna i rodna, da bude mnogo vina i rakije od grožđa.

taras-vinogradari

PerSu marketi

taras-vinogradari1

Razvoj vinogradarstava u Tarašu datira još iz 1750. godine. Danas u Tarašu ima oko 20 hektara vinograda, a dobra je vest je da se u skorije vreme dižu i novi vinogradi. Najzastupljenije sorte grožđa su Slankamenka, Plamenka, Rizling, Hamburg, Frankovka, Bačka i Portogizer.

taras-vinogradari3

Taraški vinogradi ucrtani su na vinogradarskoj mapi Srbije. Tamošnji vinogradari se nadaju da će neko buduće vreme doneti razvoj vinskog i seoskog turizma. Gosti koji budu došli u ovaj vinogradarski kraj imaće priliku da probaju najbolja vina sa tiskog peska. Taraški vinogradari godinama osvajaju brojna priznanja i medalje za svoja vina, a tako je bilo i na nedavno održanoj pokrajinskoj manifestaciji „Dani vina“ u Iđošu gde su taraška vina osvjila sve vrste medalja.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh