I love Zrenjanin

  • Aviv park Zrenjanin
  • Kuća zdravlja
Vesti Zrenjanin

Taraš – mesto poznato po rodama i vrhunskom vinu

Na letnjoj manifestaciji „Banatska bajka“ koja se održava u Gradskoj bašti, prdstavilo se i naseljeno mesto Taraš.

Tako su se Zrenjanincima predstavili članovi Udruženja vinogradara i ljubitelja vina „Taraški vinogradi“, Udruženje građana „Taraške rode“, Udruženje žena MZ Taraš, Lovačko društvo „Zec“, Fudbalski klub „Tisa 1933“, Karate klub „Banat“, vatrogasno društvo…

Svako udruženje predstavilo je svoje aktivnosti, a mogla se videti i izložba slika i fotografija o rodama. Interesantno je da su posetioci mogli da pogledaju i skraćenu verziju filma „To je Taraš“, kao i tizer filma o ovom selu i njihovim rodama – „Pod istim nebom“, autora Srđana Đuranovića. Veče su ulepšali i đaci OŠ „Svetozar Marković Toza“ recitujući lepe pesme sa motivom sela.

Fordomanija

Tarašani nisu došli praznih ruku – njihove žene pripremile su fine banatske specijalitete, a sve je to išlo uz vrhunska taraška vina…

Predsednik MZ Taraš Milorad Kotlagin pozvao je prisutne da posete turnir u malom fudbalu koji je počeo danas (8. avgust), seosku slavu Preobraženje 19. avgusta i manifestaciju „Taraški kotlić“ 20. avgusta. U sklopu seoske slave biće organizovan i ispraćaj roda.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Tizer za film „Pod istim nebom“ čije je snimanje još u toku:

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh