I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Taraš interesantan ljubiteljima ptica i turistima iz Nemačke

Banatsko selo Taraš moglo bi u budućnosti da privuče veliki broj ljubitelja ptica, ukoliko se prirodni potencijal koji ima, iskoristi na pravi način. Činjenica da je reč o selu prepoznatljivom po belim rodama, svakako je interesantna stranim turistima, pre svega izletnicima i ljubiteljima ptica.

Dvadesetak turista iz Nemačkog grada Ahena svojim nedavnim boravkom u Tarašu, potvrdilo je da bi izleti i razgledanje ptica, uz adekvatnu promociju, mogli ovo selo pretvoriti u mesto interesantno većem broju turista.

– Posetu je organizovalo Udruženje građana “Taraške rode” . Za tu priliku organizovan je doček posetilaca na ulazu u selo, grupno slikanje ispred table koja označava da Taraš ima poseban status evropskog sela roda. Usledila je šetnja ulicom roda, slikanje ispred gnezda našeg najpoznatijeg para roda, Prvoja i Mare, koji trenutno požrtvovano brinu o svojim mladuncima. Zatim je za goste posluženo osveženje u vidu domaćeg soka od višanja i vode na osmatračnici pored nekadašnje bare Rogozare, sadašnjeg pašnjaka koji, osim što je raj za ptice, predstavlja izvor hrane za seosku stoku. Vožnja skelom preko prelepe Tise bila je nezaobilazna za ove ljubitelje prirode, kojima je tamburaški orkestar upotpunio doživljaj tokom vožnje rekom. Gosti su zatim posetili mali vašar na kom su bili ponuđeni domaći proizvodi i suveniri. Oduševljenje je izazvala i izložba slika nastalih tokom trogodišnje likovne kolonije koja se održava u Tarašu, kao i promotivni film o Tarašu i rodama ,,Pod istim nebom,, reditelja Srđana Đuranovića. Druženje se nastavilo uz zvuk tamburica I večeru tokom koje su posluženi isključivo domaći proizvodi. Zvuk tamburica začinio je i ovaj deo programa, kaže Aleksandra Marovac Cucić iz Udruženja građana “Taraške rode”.

I Taxi Zrenjanin

Poseta turista iz Nemačke organizuje se treću godinu zaredom. U udruženju kažu da će u budućnosti još intenzivnije raditi na razvoju seoskog turizma. U tom pravcu, u Tarašu će od 22 do 24. juna biti organizovana tradicionalna manifestacija “Dani taraških roda”.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh