I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Održano republičko takmičenje u proizvodnji i preradi hrane u Zrenjaninu

Rpubličko takmičenje iz oblasti  proizvodnje i prerade hrane koje je okupilo preko 130 učesnika iz 31. škole u Srbiji, održano je danas u Distributivno-rashladnom centru kompanije „Gomex“.

Tom prilikom, takmičari srednjih škola koji pohađaju obrazovni profil ˝Mesar˝, imali su prilike da pokažu svoje znanje i kroz takmičenje odmere ko je ipak najbolji.

-Na današnjem takmičenju u rashladno distributivnom centru Gomex imali smo prilike da vidimo odlične takmičare i mogu slobodno reći i odlične buduće mesare koji su pored znanja pokazali i veliku ljubav prema ovom, nažalost deficitarnom zanimanju. Ovo takmičenje i generalno uspesi naših takmičara trebaju da budu podsticaj za mlade, pogotovo sa naših prostora, da počnu da uče i kasnije se bave prehrambenim zanatima upravo zato što je naše podneblje i više nego dobro za rad i razvoj upravo tih delatnosti, poručio je Jugoslav Bogdanović, direktor Hemijsko – prehrambene i tekstilne škole „Uroš Predić“ koja je domaćin ovog takmičenja.

I Taxi Zrenjanin

Takmičenje u proizvodnji i preradi hrane uz kompanije Gomex i Mrkšićevi Salaši

Kako generalni sponzori ovog takmičenja navode, velika im je čast i zadovoljstvo što su imali prilike da doprinesu događaju kao što je republičko takmičenje i navode da je zanat mesara u velikoj potražnji, ali da nažalost nema dovoljno stručnjaka koji bi se bavili tim poslom.

-Kada nam je direktor škole ˝Uroš Predić˝ uputio poziv odmah smo se odazvali, a jedan od glavnih razloga tome svakako jeste upravo zato što se radi o zanatu koji je stvarno sve manje zastupljen, nasuprot potrebi za kvalitetnim mesarima koja raste iz dana u dan. Ovo je jedan odličan primer kvalitetne saradnje između privatnog i javnog sektora odnosno saradnje između kompanija Gomex i Mrkšićevi Salaši sa školom ˝Uroš Predić˝ iz Zrenjanina – rekao je menadžer za odnose sa medijima kompanije Gomex Nedeljko Golušin.

Ispred zadruge Mrkšićevi Salaši navode kako je ova saradnja podsticaj i afirmacija zanata koji je neprekidno potreban, a kod nas polako ˝zamire˝.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

-Okupili smo se danas na ovom lepom događaju kako bismo podržali i afirmisali zanat koji kod nas polako počinje da zamire. Samim tim, ja bih želeo da apelujem na malde ljude da se opredele za ovaj zanat jer svim ovim ljudima zagarantovana je perspektiva u budućnosti. Takođe, ovom prilikom želim da kažem da kompanija Mrkšićevi Salaši kreće sa izgradnjom nove klanice i prerade mesa, koja će biti gotova za otrpilike 3 godine što će otvoriti još 10 novih radnih mesta, upravo za stručne mesare, poručio je Uroš Spasojević, tehnolog kompanije Mrkšićevi Salaši.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh