I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Vesti Zrenjanin

„Svuda za svakoga“ – obeležava se Nedelja Crvenog krsta

Crveni krst Zrenjanin od 8. do 15. maja obeležava Nedelju Crvenog krsta. Međunarodna Federacija društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca za ovu godinu je opredelila temu „Svuda za svakoga“.

crveni-krst4
-Svuda u svetu, Crveni krst je tu za svakoga. Uz principe neutralnosti i nepristrasnosti, nudimo nadu i podršku. Crveni krst deluje kao pokretač za pozitivne promene u lokalnim zajednicama kada je najpotrebnije. Crveni krst je prisutan svuda, pruža pomoć najugroženijim u svim kontekstima. Ovogodišnja tema ima za cilj da ukaže na univerzalno prisustvo i uticaj koji imamo i omogućava nacionalnim društvima da ga iskoriste za svoje ciljeve u lokalnim okolnostima, poručili su iz Crvenog krsta Zrenjanin.

Nedelja Crvenog krsta počela je 8. maja na Svetski dan Crvenog krsta kada je u prostorijama Crvenog krsta Zrenjanin i u Plankovoj bašti realizovano Gradsko takmičenje ekipa u pružanju prve pomoći. Članovi Omladinske terenske jedinice – ekipe za prvu pomoć Crvenog krsta Zrenjanin su kao sanitetsko obezbeđenje učestvovali u realizaciji Vojne parade koja je povodom obeležavanja Dana pobede i Dana vojske održana danas u centru Zrenjanina.

-U toku Nedelje Crvenog krsta tradicionalnom akcijom „Paket za novorođenu bebu“ i ove godine ćemo pokušati da podsetimo na problem niskog nataliteta. Porodicama čije bebe budu rođene tokom Nedelje Crvenog krsta na porođajnom odeljenju Opšte bolnice «Đorđe Joanović» u Zrenjaninu uručićemo bebi pakete. Obeležićemo Nacionalni dan dobrovoljnih davalaca krvi organizovanjem akcije dobrovoljnog davanja krvi, održaćemo sednicu Skupštine Crvenog krsta Zrenjanin i najzaslužnijim volonterima i saradnicima uručiti priznanja za aktivnosti u organizaciji, a naša tročlana ekipa Omladinske terenske jedinice Crvenog krsta Zrenjanin će 14. maja učestvovati na takmičenju „Raid Cross“ koje će u organizaciji Crvenog krsta Vojvodine biti održano u Novom Sadu, kažu u Crvenom krstu.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
I Taxi Zrenjanin
crveni-krst

Detalj sa prošlogodišnje Nedelje Crvenog krsta

Članovi Omladinske terenske jedinice će tokom nedelje Crvenog krsta prezentovati aktivnosti mladih (prva pomoć i promocija humanih vrednosti) u Osnovnim školama u naseljenim mestima grada Zrenjanina. U okviru programa „Briga o starijima“ biće intenzivirani obilasci korisnika, naših starijih sugrađana.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh