I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Svetsko prvenstvo u kuvanju čobanskog paprikaša

Kinološko društvo “ Vanja Rešin“ iz Melenaca, Sindikat okružnog zatvora iz Zrenjanina i ekipa “ Bond “ iz Kikinde osvojili su prva tri mesta na tradicionalnom “ Svetskom prvenstvu u kuvvanju čobanskog parikaša „, četrnaesto po redu koje je u okviru slavskog vikenda “ Duhova “ održano u Melencima.

U takmičarskoj konkurenciji je bilo 44 paprikaša a prijavilo se čak 70 takmičara iz Banata. Tročlani žiri u sasatvu: Boško Kevrešan, predsednik i članovi dr Miroslav Kukučka i Srđan Bogdanov imali su težak zadatak da ocene izgled mesa, ukus paprikaša i opšti izgled.

–  Svaki paprikaš je drugačiji i svako je ostavio neki svoj lični pečat. Presudno je bilo da lepo izgleda i da bude stavljeno sve što je propozicijama predviđeno, kaže predsednik žirija Boško Kevrešan.

Svi učesnici su imali koverte sa brojevima i do proglašenja se nije moglo znati ko je najbolji. Tenzije prilkom proglašenja su bile velike a na kraju se ispostavilo da su najbolji kuvari ovoga puta domaćini.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin

– Učestvujemo svake godine i do sada smo jednom osvojili treće mesto a ovo nam je po prvi put da smo pobedili. Naš recept je dobra volja a tajnu kuvanja nećemo otkrivati govori kuvar pobedničke ekipe Dragiša Mojsin.

Nebojša Kišprdilov je osvojio drugo mesto za svoju ekipu iz Okružnog zatvora i tim je prezadovoljan. Pored pehara u vidu vetrenjače on je dobio i mikrotalasnu pećnicu dok je prvonagrađenima pripao DVD plejer  i knjiga.

Vladimir Trivković je student iz Kikinde i ima 24 godine. On je svojoj ekipi doneo pobedu.

Vladimir će se kući vratiti sa muškim trkačkim biciklom koji je dobio kao nagradu.

– Studentski život me je naučio da budem snalažljiv u kuhinji. Drago mi je da sam osvojio treće mesto, mogu da kažem da sam iznenađen i oduševljn.
– Ove godine smo zbog teške materijalne situsacije bili primorani da program skratimo na tri dana i to se isposatvilo kao pun pogodak, saznajemo od Damira Grošina, člana organizacionog odbora manifestacije.
Pored “ Čobanskog paprikaša “ održan je i niz kulturno- umetničkih, sportskih i zabavnih programa. Osveštan je slavski kolač, otvorena izložba ručnih radova udruženja žena “ Đurđevak “ i invalida rada iz Melenaca kao i ženskih aktiva iz Srpskoog Itebeja i sa Gradnulice. U petak su pevale  „Zvezde Granda “ Jelena Kostov Gerbec i Petar Mitić a u subotu veče su nastupili Ivan Gavrilović  i Goca Tržan. Oba koncerta su bila odlično posećena.
 – Juče je preko dana održan šahovski turnir za decu i odrasle a nastupila je i melenačka rok grupa „Demel“. Program se završava večeras koncertom KUD-a “ Kolo “ i koncertom tamburaškog orkestra “ Melem“, završava sa pričom Grošin.
 Ove gdoine Melenci su sami snosili troškove održavanja tradicionalne manifestacije a procenjuje se da je svakog dana bilo prisutno oko 10000 ljudi jer je i vreme poslužilo. Naravno tu je bio prisutan i nezaobilazni slavski dekor sa mnogobrojnim štandovima za najmlađe kao i sa hranom i pićem.
Tekst i fotografije : Maja Pandurov

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh