I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Tehnički Fakultet "Mihajlo Pupin"

Svetski IT stručnjak održaće besplatno predavanje za sve Zrenjanince

U četvrtak, 01. septembra 2016. godine, na tehničkom fakultetu održaće se predavanje ˝Internet budućnosti: Everysense Everywhere Human Communication˝ sa početkom u 12 časova.

adrian-david-cheok

Ono što ovaj edukativni događaj izdvaja od ostalih je svakako predavač svetskog renomea Adrijan David Cheok, direktor ˝imagineering˝ instituta iz Malezije i vodeći profesor na katedri za ˝Pervasive computing˝ na univerzitetu u Londonu.

  • Pozivamo sve zainteresovane da prisustvuju ovom predavanju, sa sigurnošću tvrdimo da će biti korisno, poručili su organizatori sa Zrenjaninskog fakulteta, na čelu sa profesorom dr Brankom Markoskim koji je jedan od najzaslužnijih za organizaciju ovako značajnog predavanja.

Adrijan David Cheok, inače poznat u IT sektoru, osnivač je i direktor korporacije Mixed Reality Lab, a pored toga svoja predavanja i seminare na gore pomenutu temu držao je širom Evrope i Azije.

I Taxi Zrenjanin

Kako nezvanično saznajemo, fakulet u Zrenjaninu je jedan od ukupno dva u Srbiji na kojima će dr Cheok održati predavanja tokom svog boravka u Srbiji.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Predavanje je otvoreno za sve građane, a održaće se u amfiteatru Tehničkog fakulteta „Mihailo Pupin“.

Biografija predavača :

Adrijan David Cheok je osnivač i direktor Mixed Reality Lab, Singapuru. Prethodno je radio kao redovni profesor na Keio Univerzitetu, Japan, na  Fakultetu za medije i dizajn i bio vanredni profesor na Nacionalnom univerzitetu u Singapuru. Radio je na projektima iz oblasti  real-time systems, soft computing, i embedded computing u Mitsubishi Electric Research Labs, Japan. Radio je na  istraživanjima која pokrivaju mešoviti stvarnost, Human-Computer interfejse, i sveprisutnе računare, fuzzi sistemе, i ugrađenе sistemе energetske elektronike.

Uspešno je obezbedio oko 20 miliona dolara za finansiranje projekata u oblasti prenosivih računara i mešovite stvarnosti iz Media Development Authoriti, Nike, National Oilvell Varco, Agencije za odbranu nauku i tehnologiju, Ministarstva odbrane, Ministarstva komunikacija i umetnosti, Narodnog umetničkog saveta, Singapur Science Centra i Senkang Osnovna škola. Rezultati njegovog istraživanja uključuju veliki broj radova u kvalitetnim akademskim časopisima,  nagrada, uvodnih izlaganja, međunarodnih izložbi i  prezentacija  istraživanja na televizijama širom sveta (kao što su CNN / CNBC / ABC / Discoveri / national Geographic, itd), i stotine međunarodnih medijskih članaka.

Bio je glavni i pozvani govornik na brojnim međunarodnim konferencijama i događajima. Dve godine je bio predavač po pozivu na Ars Electronica Muzej budućnosti. Njegova autorska dela kao što su  a „Human Pacman“, „Magic Land“, i „Metazoa Ludens“, su proglašeni vrhunskim svetskim pronalascima.  Izlagao je i na Vired NektFest 2005. i 2007. godine.

Dobitnik je Hitachi Fellovship, A-STAR of the year Avard, kao i FTC Singapur young Professional of the year Avard. On je predstavnik Singapura u UN telu IFIP SG 16 za Entertainment Computing i osnivački predsednik Singapur Computer Societi Special Interest Group on Entertainment Computing. Dobitnik je nagrade od strane ministra za informisanje, komunikacija i umetnosti, Singapuru. On je nagrađen kao saradnik u obrazovanju od World Technology Network. Dobitnik je istraživačke nagrade Microsofta za kompjuterske igre i grafiku. Dobitnik je C4c Children nagrade za najbolju interakciju medija za decu i  integrisanu umetnost. Dobitnik prve nagrade na Nokia Mindtrek. Dobitnik prve nagrade na konkursu u Milanu za  međunarodna izum. Dobitnik je Keio Universiti Gijiuju-sho nagrade, koja se dodeljuje za najbolje istraživanja godine.  Keio Univerzitet je najstariji univerzitet u Japanu. Dobitnik je nagrade Young Global Leader Svetskog ekonomskog foruma.  Dobitnik je nagrade „Počasni Ekpert“ od Telefonica i El Bulli,  U 2014. Je izabran za člana Kraljevskog društva za podsticanje umetnosti, tehnike i trgovine (RSA) – organizacija koja je posvećena pronalaženju inovativnih praktičnih rešenja za današnje društvene izazove.

On je glavni i odgovorni urednik akademskih časopisa: Transactions on Edutainment (Springer) and ACM Computers in Entertainment, and Lovotics: Academic Studies of Love and Friendship with Robots. I Associate Editor of Advances in Human Computer Interaction, International Journal of Arts and Technology (IJART), Journal of Recent Patents on Computer Science, The Open Electrical and Electronic Engineering Journal, International Journal of Entertainment Technology and Management (IJEntTM), Virtual Reality (Springer-Verlag), International Journal of Virtual Reality, and The Journal of Virtual Reality and Broadcasting.

Adrian Dаvid Cheok, je rođen i odrastao u Adelaide Australija, diplomirao je na Univerzitetu u Adelaide ( Bachelor of Engineering-1992) а doktorirao je  1998. godine.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh