I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Svetski dan srca: Raspored svih besplatnih pregleda za 29. septembar

Na Svetski dan srca koji se oboležava sutra pod sloganom “OBEĆAVAM DA… za moje srce, za tvoje srce, za sva naša srca” Dom zdravlja „Dr Božko Vrebalov“ i Opšta bolnica „Đorđe Joanović“ organizovaće besplatne preventivne preglede u gradu i u selima. Tako će tokom sutrašnjeg dana (29. septembar) svi zainteresovani moći da provere rad srca, krvni pritisak, šećera u krvi.

RASPORED SVIH PREGLEDA ZA 29. SEPTEMBAR

Pregledi u organizaciji Opšte bolnice „Đorđe Joanović“:

U prostorijama Mesne zajednice „Sava Kovačević“ zrenjaninska bolnica organizovaće klinički pregled, EKG, merenje pritiska i šećera u krvi u periodu od 8 do 12 časova. Ukoliko pacijent nije zdravstveno osiguran, potrebno je da ponese neki identifikacioni dokument (lična karta, pasoš, vozačka dozvola).

PerSu marketi

Pregledi u organizaciji Doma zdravlja „Dr Boško Vrebalov“:

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

U naseljenom mestu Jankov Most u subotu 29.09.2018. godine, u prostorijama zdravstvene stanice od 8 – 10 časova 3 ekipe (lekar, medicinska sestra i patronažna sestra) radiće besplatne preventivne preglede svim zainteresovanim meštanima. U ovom periodu zainteresovano stanovništvo moći će da proveri vrednosti krvnog pritiska, šećera u krvi, indeks telesne mase, procenu kardiovaskularnog rizika, EKG i klinički pregled.

U naseljenom mestu Tomaševac u petak 28.09.2018. godine, u marketu “ PerSu” od 8 – 10 časova patronažna sestra će stanovništvu određivati vrednosti krvnog pritiska i šećera u krvi. Korisnici kod kojih budu detektovane povišene vrednosti izmerenih parametara u odnosu na referentne, biće upućeni izabranom lekaru a radno aktivno stanovništvo dobiće termin za preventivni pregled u Preventivnom centru. Savetodavni rad biće usmeren na smanjenje riziko faktora: upotreba duvana, nepravilna ishrana, fizička neaktivnost i štetna upotreba alkohola.

U naseljenom mestu Belo Blato u petak 28.09.2018. godine, u marketu “Gomex” od 8 – 10 časova patronažna sestra će stanovništvu određivati vrednosti krvnog pritiska i šećera u krvi. Korisnici kod kojih budu detektovane povišene vrednosti izmerenih parametara u odnosu na referentne, biće upućeni izabranom lekaru a radno aktivno stanovništvo dobiće termin za preventivni pregled u Preventivnom centru. Savetodavni rad biće usmeren na smanjenje riziko faktora: upotreba duvana, nepravilna ishrana, fizička neaktivnost i štetna upotreba alkohola.

U romskom naselju Dudara u petak 28.09.2018. godine od 10 – 12 časova patronažna sestra će stanovništvu određivati vrednosti krvnog pritiska i šećera u krvi. Korisnici kod kojih budu detektovane povišene vrednosti izmerenih parametara u odnosu na referentne, biće upućeni izabranom lekaru a radno aktivno stanovništvo dobiće termin za preventivni pregled u Preventivnom centru. Savetodavni rad biće usmeren na smanjenje riziko faktora: upotreba duvana, nepravilna ishrana, fizička neaktivnost i štetna upotreba alkohola.

Preventivni centar u saradnji sa drugim zdravstvenim organizacijama i nevladinim sektorom a u organizaciji ZZJZ Zrenjanin, obeležiće Svetski dan srca u Ulici Kralja Aleksandra I Karađorđevića.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh