I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Svetski dan prve pomoći u Zrenjaninu – „Otkrijte heroja u sebi. Naučite prvu pomoć“

Prva pomoć je prepoznatljiv simbol organizacije Crvenog krsta i jedna je od važnih oblasti delovanja ove organizacije u celom svetu.

Nesreća nije uvek predvidiva. Ona se može dogoditi bilo kada, na bilo kom mestu i svako može biti pogođen. Svako od nas može biti u prilici da mu je potrebna prva pomoć.

PerSu marketi

Volonteri Crvenog krsta Zrenjanin su povodom obeležavanja Svetskog dana prve pomoći, zainteresovanima u centru grada prikazivali kako izgledaju povrede nastale u domaćinstvu i kako ih treba pravilno zbrinuti.

U Crvenom krstu Zrenjanin veliki značaj edukacije iz oblasti prve pomoći posvećuju i našim najmlađim sugrađanima.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Tako su edukovani volonteri ove organizacije održali pokaznu vežbu za učenike Osnovne škole „Dr Jovan Cvijić”, ali i kratko predavanje o pravilnom ponašanju u saobraćaju i osnovama prve pomoći za učenike prvih razreda.

Svetski dan prve pomoći obeležava se svake godine, drugog vikenda u septembru. Namera je da se na ovaj dan skrene pažnja javnosti o značaju poznavanja prve pomoći za pojedinca i za društvenu zajednicu.

Godišnje više od 14 miliona ljudi širom sveta nauči kako da pruži prvu pomoć u okviru organizacije Crvenog krsta. Ovogodišnja tema Svetskog dana prve pomoći glasi: „Otkrijte heroja u sebi. Naučite prvu pomoć.”

Piše: Tivadar Borbelj

 

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh