I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Svetski dan prve pomoći u Zrenjaninu – „Otkrijte heroja u sebi. Naučite prvu pomoć“

Prva pomoć je prepoznatljiv simbol organizacije Crvenog krsta i jedna je od važnih oblasti delovanja ove organizacije u celom svetu.

Nesreća nije uvek predvidiva. Ona se može dogoditi bilo kada, na bilo kom mestu i svako može biti pogođen. Svako od nas može biti u prilici da mu je potrebna prva pomoć.

I Taxi Zrenjanin

Volonteri Crvenog krsta Zrenjanin su povodom obeležavanja Svetskog dana prve pomoći, zainteresovanima u centru grada prikazivali kako izgledaju povrede nastale u domaćinstvu i kako ih treba pravilno zbrinuti.

U Crvenom krstu Zrenjanin veliki značaj edukacije iz oblasti prve pomoći posvećuju i našim najmlađim sugrađanima.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Tako su edukovani volonteri ove organizacije održali pokaznu vežbu za učenike Osnovne škole „Dr Jovan Cvijić”, ali i kratko predavanje o pravilnom ponašanju u saobraćaju i osnovama prve pomoći za učenike prvih razreda.

Svetski dan prve pomoći obeležava se svake godine, drugog vikenda u septembru. Namera je da se na ovaj dan skrene pažnja javnosti o značaju poznavanja prve pomoći za pojedinca i za društvenu zajednicu.

Godišnje više od 14 miliona ljudi širom sveta nauči kako da pruži prvu pomoć u okviru organizacije Crvenog krsta. Ovogodišnja tema Svetskog dana prve pomoći glasi: „Otkrijte heroja u sebi. Naučite prvu pomoć.”

Piše: Tivadar Borbelj

 

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh