I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Svetski dan deteta: Članovi Gerontološkog kluba izveli predstavu za mališane

Povodom tradicionalnog obeležavanja Svetskog dana deteta, Udruženje „Ženska inicijativa – ŽIZ“ je u saradnji sa Gerontološkim klubom Gerontološkog centra Zrenjanin, organizovalo zanimljivu predstavu za mališane vrtića „Alisa u zemlji čuda” i njihovim vršnjacima iz vrtića „Snežana” iz Mužlje.

Članovi Kreativne sekcije Gerontološkog kluba se več treću godinu zaredom rado odazivaju da budu deo ove uspešne manifestacije, a ove godine su rešili da obraduju decu, pripremivši im pozorišnu lutkarsku predstavu „Tri praseta“.

Prema rečima Slavice Bogdanović, članice Kreativne sekcije, lutke i pozornica za ovu predstavu su svojeručna dela članova ove zrenjaninske sekcije, a tekstovi su dobijeni zahvaljujući Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“.

Fordomanija

-Naše gostovanje u vrtićima možemo opisati kao “zamenu uloga” – naime mališani su uvek dolazili kod nas da nas zabavljaju, dok u poslednje vreme mi gostujemo kog njih, kako bi im izmamili osmehe. Koliko pozitivne energije dolazi od dece, toliko pozitivne energije mi šaljemo njima – rekla je Bogdanović.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Predsednica Udruženja „ŽIZ“, Marijana Mišić Andrić, izjavila je da je cilj obeležavanja ovog dana promovisanje međusobne interakcije, razumevanja među decom i dečijih prava. Pored toga, bitno je skrenuti pažnju javnosti na obaveze društva prema najmlađima.

Sudeći po nasmejanim licima, deca su se obradovala predstavi, a na kraju manifestacije pridružio im se i Vanja Ilijev privukavši pažnju sviranjem gajdi čiji zvuk deca nemaju priliku često da čuju.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh