I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Svetski dan deteta: Članovi Gerontološkog kluba izveli predstavu za mališane

Povodom tradicionalnog obeležavanja Svetskog dana deteta, Udruženje „Ženska inicijativa – ŽIZ“ je u saradnji sa Gerontološkim klubom Gerontološkog centra Zrenjanin, organizovalo zanimljivu predstavu za mališane vrtića „Alisa u zemlji čuda” i njihovim vršnjacima iz vrtića „Snežana” iz Mužlje.

Članovi Kreativne sekcije Gerontološkog kluba se več treću godinu zaredom rado odazivaju da budu deo ove uspešne manifestacije, a ove godine su rešili da obraduju decu, pripremivši im pozorišnu lutkarsku predstavu „Tri praseta“.

Prema rečima Slavice Bogdanović, članice Kreativne sekcije, lutke i pozornica za ovu predstavu su svojeručna dela članova ove zrenjaninske sekcije, a tekstovi su dobijeni zahvaljujući Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“.

PerSu marketi

-Naše gostovanje u vrtićima možemo opisati kao “zamenu uloga” – naime mališani su uvek dolazili kod nas da nas zabavljaju, dok u poslednje vreme mi gostujemo kog njih, kako bi im izmamili osmehe. Koliko pozitivne energije dolazi od dece, toliko pozitivne energije mi šaljemo njima – rekla je Bogdanović.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Predsednica Udruženja „ŽIZ“, Marijana Mišić Andrić, izjavila je da je cilj obeležavanja ovog dana promovisanje međusobne interakcije, razumevanja među decom i dečijih prava. Pored toga, bitno je skrenuti pažnju javnosti na obaveze društva prema najmlađima.

Sudeći po nasmejanim licima, deca su se obradovala predstavi, a na kraju manifestacije pridružio im se i Vanja Ilijev privukavši pažnju sviranjem gajdi čiji zvuk deca nemaju priliku često da čuju.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh