I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Svetski dan belog štapa u Zrenjaninu u znaku novih aktivnosti slepih i slabovidih lica

Povodom Svetskog dana belog štapa, u prostorijama Međuopštinske organizacije saveza slepih i slabovidih u Zrenjaninu, upriličena je proslava. Prisustvovali su brojni članovi, kao i predstavnici Gradske uprave, Narodnog muzeja, Gerontološkog centra, i Mesne zajednice „Dolja – Crni šor“.

„Značaj današnjeg dana je da se barem ovom prilikom javnosti skrene pažnja da smo ovde. Posvećen je belom štapu, koji je jedan od vodiča slepih kroz život, i pokazatelj javnosti da se nalazimo u blizini. Beli štap je najstarije pomagalo, koje slepi koriste, od davnina. Tokom godina, menjala se njegova konstrukcija, kao i materijali od kojih se pravi, ali namena mu je ostala ista. To je naša produžena ruka, a ujedno i proizvođač zvuka neophodnog za kretanje. Današnju proslavu smo organizovali malo skromnije, sa željom da okupimo što veći broj članova, kao i naših prijatelja, donatora, i drugih organizacija. Već sutra nas očekuje nastavak aktivnosti, odnosno otvaranje čitalačkog kluba za slepa i slabovida lica u Gradskoj biblioteci „Žarko Zrenjanin“. Prekosutra će biti održan šahovski turnir u našim prostorijama. Očekujemo i posetu predstavnika biblioteke iz Sarajeva, koji će nam uručiti nekoliko zvučnih knjiga, i još mnogo toga. Naša najveća aktivnost je pribavljanje finansijskih sredstava koja će nam omogućiti budući rad“ , naglasio je predsednik Međuopštinske organizacije saveza slepih i slabovidih u Zrenjaninu, Nenad Vukeljić.

Nenad Vukeljić

Fordomanija

Ovom prilikom, sekretarka saveza Radmila Marinković, pročitala je zvaničan proglas Saveza slepih Srbije povodom obeležavanja Dana slepih. Nakon toga su dodeljena priznanja i zahvalnice svima onima koji su dali doprinos afirmaciji slepih i slabovidih u javnosti.

  • Divider

  • Divider
  • Daruši
Na vrh