I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Svetosavska akademija po treći put u Melencima

Srpska Pravoslavna Crkvena opština Melenci i Crkvena omladinska organizacija „Sveti Sava” Melenci organizovaće treću svečanu Svetosavsku akademiju i na prigodan način obeležiti dan jednog od najvećih Srpskih Svetitelja 27. januara 2020. godine sa početkom u 19 časova u restoranu Specijalne bolnice za rehabilitaciju “Rusanda” , Melenci,

U okviru programa predstaviće se dva kulturno umetnička društva, horovi i drugi učesnici. Tradicionalno kao i prethodnih godina biće dodeljene nagrade sugrađanima koji su svojim požrtvovanjem, odricanjem i zalaganjem postavili jedan lep primer za sve buduće naraštaje kojim naša deca treba da se vode kao  primerima i uzorima.

– Živimo u veoma stresnom vremenu, u kom naša deca padaju pod negativan uticaj mobilnih telefona, društvenih mreža i virtuelnog sveta. Želimo da kroz ovakva sobranija našu decu usmerimo na pravi put, predstavimo im prave primere uspešnih ljudi i njihove buduće uzore i odvojimo ih od virtuelnog sveta. Želimo da kroz projekat Srboljupče okupimo decu u naš prelepi Hram koji i treba da predstavlja mesto druženja, mesto mira i mesto čistog,dečijeg osmeha.  – Zamisao  je da se kao i prethodnih godina  okupimo u ovo drago nam sobranije i da na dostojanstven i svečan način obeležimo ovaj veoma bitan dan za svakog Srbina – kaže Vladimir Eremić iz organizacije „Sveti Sava“.

Fordomanija

U  budućnosti ćemo nastaviti da širimo duh Svetosavlja kroz razne ekološke akcije, duhovne akademije i  humanitarne večeri – naglasili su iz ove organizacije.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh