I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Svete božićne liturgije u pravoslavnim hramovima i radost Božića (VIDEO)

Najradosniji hrišćanski praznik Božić, dočekan je kako širom Srbije, tako i u našem gradu i svim naseljenim mestima svečanim liturgijama u pravoslavnim hramovima.

Svete liturgije služene su u Hramu Uspenja presvete Bogorodice, Hramu Svetog arhangela Mihaila, Hramu Svetog Nikole, Hramu Vavedenja u Zrenjaninu te u svim hramovima u naseljenim mestima. U pojedinim hramovima nakon liturgije je poslužena i česnica sa dukatom.

– Hristos se iznova rađa. Otvorimo svoja srca za dar ljubavi božije. Neka bogomladenac Hristos zasija u našim srcima ne samo onoliko koliko je potrebno za napredak i boljitak u ovom životu, već i za večno trajanje zbog čega je Bogorodica i rodila Hrista – poruka je svim vernicima na liturgiji u Uspenskom hramu u kom je pročitana i poslanica patrijarha Irineja.

Liturgiju je upotpunio i Hor “Prepodobni Rafailo Banatski”.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin

 

Mirjana Jovičić sa zlatnikom iz česnice kod Hrama Vaznesenja na Bagljašu

Božićna liturgija u Hramu Svetog Đorđa u Žitištu

Viktor Popović iz Žitišta pronašao je srebrnjak u česnici koja se lomila u hramu Svetog Đorđa u Žitištu (foto: Info centar Žitište)

 


Sveštenik Branko Marković i deca koja su pronašla darove u česnici koja je lomljena u Hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Ravnom Topolovcu. (foto: Hram Sv. Vasilija Ostroškog u Ravnom Topolovcu i Hram Svih Svetih u Torku)

Zlatni novčić – Marija Gavrić
Srebrni novčić – Anđela Stanić
Srebrni novčić – Mihajlo Domazet

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh