I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Svečanost dodele Svete potvrde održana u Katoličkoj crkvi u Mužlji (FOTO)

Sveta potvrda ili krizma je verska i liturgijska svečanost u hrišćanskim crkvama. Potvrda, kao što i sam njen naziv govori, je sakrament kojim osoba potvrđuje svoju veru i pripadnost crkvi.

Tradicija dodele Svete potvrde ili krizmanja u naseljenom mestu Mužlja savesno se čuva i priređuje od samog njenog naseljavanja.

Fordomanija

Ove godine, krizmu je u mužljanskoj Katoličkoj crkvi dobilo 41 mladih meštana, 27 momaka i 14 devojaka, učenika osmih razreda Osnovne škole „Servo Mihalj”.

Krizmu je u prisustvu roditelja, kumova, prijatelja, baka i deka, mladima dodelio biskup zrenjaninski, dr Ladislav Nemet, koji je tom prilikom poručio da „iako živimo u svetu moderne tehnologije, kada su nam sva mesta i dešavanja dostupne za svega nekoliko sekundi , treba da nađemo vremena i jedni za druge – za porodicu, za prijatelje, za naše najbliže, kako bismo učvrstili put vere i ljubavi u našim srcima”.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Posebnu svečanost povodom Svete potvrde, svojim nastupom su ulepšali i članovi Omladinskog hora „Don Bosco”.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh