I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Svečanom litijom obeležena slava grada Uspenje Presvete Bogorodice

Slava našeg grada Uspenje Presvete Bogorodice i ove godine obeleženo je tradicionalnom svečanom litijom kroz grad. Litija je krenula iz porte Uspenskog hrama.

Fordomanija

Povorka se kretala glavnom ulicom sve do Trga slobode, gde je obavljeno čitanje Svetog Jevanđelja. Službu je vršio Vladika Nikanor.

Nakon završetka, povorka se Gimnazijskom ulicom vratila u hram.

-U poslednje vreme gradska vlast pridaje sve veći značaj obeležavanju slave. Naši pozivi građanima daju rezultate. Sve više njih učestvuje u obeležavanju slave grada, a posebno zadovoljstvo je videti sve veći broj mladih, posebno dece. Neka nam se dobro raspoloženje koje vlada danas, prenese i na naredne dane. Hram je dobio osvežen izgled i unutra i spolja. Grad veliku pažnju poklanja obnovi crkvenih objekata. Opredeljenje grada je da se u narednom periodu i dalje ulaže u obnovu, ali i u izgradnju crkava na našoj teritoriji. Iskoristio bih priliku da svim našim sugrađanima čestitam slavu grada Zrenjanina, i da ih pozovem da svi zajedno u narednim danima uživamo u zajedničkom druženju na našoj najvećoj manifestaciji, istakao je zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh