I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Svečano obeležen Dan škole „9. Maj“

Prigodnom svečanošću u Kulturnom centru Zrenjanina obeležen je Dan Osnovne i srednje škole „9. Maj“.

Ova obrazovna ustanova ujedno proslavlja i 53 godine postojanja i uspešnog rada. Na svečanosti su sumirami  rezultati postignuti u prethodnoj godini, a prikazan je i kratki film kao prezentacija rada škole.

– Naš misija je specifična. Naš zadatak je da ovoj deci omogućimo ravnopravno uključenje u društvo, da im sve što je teško bude manje teško, a sve lepo bude još lepše. Ovu priliku koristim i da se zahvalim svim ljudima velikog srca koji donacijama ili na druge načine pomažu naš rad – kaže Snežana Vukić direktorka škole.

PerSu marketi

U programu su učestvovala deca inkluzivnog hora, potom deca centra „Alternativa“, „Naša priča“, drugari iz OŠ „Aleksandar Sabovljev “ iz Ečke, deca izdvojenog odeljenja iz Melenaca i drugi.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Tokom prethodne godine OSŠ „9. Maj“ organizovala je niz kulturnih, edukativnih i sportskih manifestacija, između ostalih „Sport je za sve – uključi me“, „Inkluzivne igre“ itd. Osvojena je srebrna medalja na Sajmu obrazovanja „Putokazi“. Ove godine na istom sajmu škola je bila gost  na štandu Ministarstva obrazovanja, nauke i tehnološkog razvoja, a učenička zadruga našla je svoje mesto u Prosvetnom pregledu i kao dobar primer u Informatoru učeničkih zadruga Srbije, OSŠ „9. Maj“ učestvuje u programu „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“.

Učenici ove škole učestvuju i nizu vannastavnih aktivnosti i takmičenja pa su tako u protekloj godini učestvovali na takmičenjima iz tekstilstva, kožarstva, trgovine, ugostiteljstva, turizma, a upravo je u toku takmičenje iz mašinstva i obrade metala.

Vrhunac uspeha u prošloj sezoni bilo je osvajanje 5 medalja na Specijalnoj olimpijadi u Abu Dabiju članova „Hendi sporta“ koji su svi  što bivši, što sadašnji, učenici ove škole.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh