I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Svečano obeležen dan OŠ „Dositej Obradović“ u Zrenjaninu (VIDEO)

Prigodnom svečanošću, nastupom hora, dramske sekcije kao i dodelom diploma i priznanja istaknutim učenicima obeležen je dan  OŠ „Dositej Obradović“ u Zrenjaninu.

 

Biljana Manić direktorka OŠ „Dositej Obradović“ sa delom nagrađenih učenika

Fordomanija

Među nagrađenim i pohvaljenim učenicima su Matija Stanišić (II mesto na republičkom takmičenju iz hemije, pohvala na republičkom iz fizike, III mesto na takmičenju „Kengur bez granica“), Stefan Nikolov (II mesto na republičkom takmičenju iz fizike), Marko Stojkov (III mesto na republičkom takmičenju „Kengur bez granica“ i III mesto na matematičkoj dopisnoj olimpijadi), Anđela Stevanov ( III mesto na prvenstvu Srbije u plivanju), Miroslav Dedić (  pohvala na republičkom takmičenju iz programiranja), Vuk Stojkov ( II mesto na prvenstvu Srbije u plivanju), Nevena Petraš (I mesto na prvenstvu Srbije i I mesto na Školskoj olimpijadi), Ana Gančov ( III mesto na republičkom takmičenju iz plivanja i Školskoj olimpijadi), Pavle Stojanov.

foto: sajt OŠ „Dositej Obradović“

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Odlukom Narodnog odbora opštine Zrenjanin od 17.septembra 1960.godine, osnovana je nova škola koja je dobila ime velikog prosvetitelja Dositeja Obradovića. Škola je građena u etapama:
1960-1961.godine u 8 postojećih učionica radilo je 16 odeljenja sa 535 učenika i 21 nastavnikom. 1966-67.godine imali smo 43 odeljenja sa 1330 učenika.
Oktobra 1966.godine došlo je do otvaranja nove škole u koju je prešlo 15 odeljenja zajedno sa nastavnim kadrom. 1971/72.godine škola ima 25 odeljenja (12 nižih i 13 viših) i 5 odeljenja produženog boravka.Ima 762 učenika sa 37 nastavnika (12 za razrednu nastavu, 20 za predmetnu, 4 za produženi boravak i 1 direktor). 2009/2010. škola ima 22 odeljenja (11 u nižim i 11 u višim) i 2 odeljenja u produženom boravku. Ima 442 učenika i ukupno 57 zaposlenih.Već u prvoj godini rada odlučeno je da se za Dan škole uzme 9.april – što je bilo povezano sa obeležavanjem 150-godišnjice smrti Dositeja Obradovića. Od tada svake godine nizom različitih manifestacija obeležavamo sećanje na velikog prosvetitelja čije ime  škola nosi.

Ovacije za pobednike iz Valjeva

Pred svojim školskim drugarima i roditeljima posebno su pohvaljeni učesnici upravo završenog Republičkog takmičenja iz fizike održanog u Kladovu na kojem je četvoro đaka ove škole ostvarilo izuzetne rezultate. To su:  Matija Stanišić i Stefan Nikolov ( I mesto), Miroslav Dević (III mesto) i Marko Stojkov (pohvala) te njihov mentor nastavnik Metodi Nikolov. Đaci su dodatno nagrađeni i od strane bioskopa Cinestar u Aviv Parku.

nastavnik Metodi Nikolov sa svojim šampionima

 

Dramsku sekciju vodi nastavnica Gordana Radaković

Nagrade za najlepše fotografije

Na foto konkurs OŠ „Dositej Obradović“ pristigao je veliki broj fotografija i žiri je imao zaista težak zadatak da odabere najbolje. 26 radova biće uramljeno i krasiće hodnike ove škole, a nagrađeni su u kategoriji od I do IV razreda (tema „Moj ljubimac“): 1. Maksim Rikanović – OŠ  „Branko Ćopić“ – Lukićevo, 2. David Andrić – OŠ „Dositej Obradović“ i 3. Blaginja Džagić OŠ „Dositej Obradović“. U kategoriji V – VIII razreda (tema „Moje stare cipele“) nagrađeni su: 1. Milan Longinov OŠ „Dositej Obradović“, 2. Sara Višković OŠ „Branko Ćopić – Lukićevo i 3. Maša Tipković OŠ „Servo Mihalj“ Mužlja.

Nagrađeni mali fotografi

Pogledajte i deo nastupa hora kojeg pri ovoj školi vodi Milan Milisavljević, violončelistkinje Majde Mandić učenice V razreda i ritmičke sekcije učiteljice Dušanke Golušin.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh