I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Svečano ispraćeni mali maturanti OŠ „Bratstvo jedinstvo“ u Belom Blatu

U skladu sa preporukama viših instanci  organizovana je priredba povodom završetka školske 2019/20., u OŠ „Bratstvo jedinstvo“ u Belom Baltu, a u sklopu tog događaja i ispraćaj  „malih maturanata“.

U školskom dvorištu, svečano i vrlo emotivno, oprostili smo se od ove školske godine , koja je po svemu bila vrlo neobična i specifična – kaže Milan Nedeljkov direktor ovdašnje škole.

PerSu marketi

Zahvaljujući kompaktnosti kolektiva, dobroj saradnji sa roditeljima, korektnim angažovanjem učenika i zahvaljujući njihovom strpljenju, okončana je i ova školska godina. Sumarno gledano, posebno u segmentu školskih postignuća, uspešna.

U prisustvu najbližih članova porodice održana je i kraća priredba sa interesantnim programskim sadržajem, a kao kruna okupljanja bila je promocija i ispraćaj osmaka i proglašenje učenika generacije. Ove godine to je bila Sara Kovač, savesna , vrlo posvećena obavezama i nadasve dobra drugarica. Razredni starešina ovogodišnjoj generaciji “ Malih maturanata“ bila je nastavnica Katarina Purkov.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Promenili su se ali ostale su oči

Tekst posvećen ovoj generaciji osmaka sa prve stranice njihovog albuma

Teško je definisati vreme. Posebno ono u kom odrastamo i činimo prve i značajne životne korake. Ipak, većina ljudi je saglasna da je boravak u školi najznačajniji period u razvoju dečije ličnosti. Radoznali i pomalo uplašeni od te velike zgrade i nepoznatih lica stupili su u jedan nov životni ciklus. Godina je 2012. Dečaci kratko podšišani, a devojčice sa kikicama. Prijem đaka prvaka. Pogledi im lutaju od roditeljskih očiju do „strašnog direktora“. Iz prikrajka ih bodri vaspitačica iz zabavišta. Događaj ne traje dugo , jer njihov prijem prevazilazi i sam sadržaj priredbe . Preuzimaju ih učitelji i sledi ulazak u učionice. Bez roditelja. Prvi put kao veliki seli su u svojim stolicama. Za svojim klupama sa kojima će deliti svu neobičnost i lepotu školskog života. Nekako su pregrmeli taj prvi dan. Sada je sve lakše. Nižu se godine i sa njima svi oni dobri i poželjni vaspitno-obrazovni sadržaji. Bilo je malo i poteškoća , ne i dramatičnih. Družili se, učili, postizali rezultate u skladu sa mogućnostima i angažovanjem svih nas. Roditelja, učitelja i nastavnika. Porasli su. Promenili se skoro do neprepoznatljivosti. Ali, ostale su oči! One nikada ne gube svoju prvobitnu i urođenu karakteristiku. Poput koda po kom će se do kraja života prepoznavati. Čak i u tami taj sjaj će biti njihova veza. I neće im dozvoliti da se izgube na svom životnom putu. Ma kako on bio popločan to svetlo će im biti poput svetionika. To i jeste značaj zajedništva i odrastanja u školi. Svakako i onoga što su usvojili ali ne prioritetno iz domena nastavnog sadržaja. Više iz onog plemenitijeg. Iz životnog sadržaja. I to je upravo esencija i smisao vašeg boravka u školi. A vreme će pokazati da su temelji naše zajedničke gradnje bili dobri. Putujte smelo u život sa vašim prepoznatljivim sjajem u očima, osmesima i uspomenama.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh