I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Svečano uručene Nagrade grada Zrenjanina za 2017. godinu (VIDEO)

Na svečanosti u Baroknoj Sali Gradske kuće, zaslužnim pojedincima i kolektivima uručeno je najznačajnije godišnje priznanje – Nagrada grada Zrenjanina, za postignute rezultate u različitim oblastima od interesa za grad. Nagradu je ove godine zaslužilo petoro pojedinaca i tri kolektiva.

dodela Nagrade grada Zrenjanina

Dobitnici pojedinačne Nagrade grada Zrenjanina

Doktor tehničkih nauka, dipl. mašinski inženjer dr Milorad Rančić, završio je studije mašinstva u Beogradu, magistrirao je na Univerzitetu u Nišu, doktorsku tezu odbranio je na Mašinskom fakultetu u Beogradu. Naučna usavršavanja sticao je na univerzitetima u Ukrajini, Rusiji i Nemačkoj.  Predaje na Višoj tehničkoj školi u Zrenjaninu, danas Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija, gde je u nekoliko navrata biran za rukovodioca i gde i sada obavlja funkciju direktora. Priznanje dobija za dostignuća u mašinskoj tehnici, dugogodišnji naučno-istraživački rad i društveno angažovanje

– Nagrada izuzetno puno znači. Smatram da je ona istovremeno i nagrada svim mojim saradnicima sa kojima sam dugo godina sarađivao i postigao rezultate pre svega u Visokoj tehničkoj školi u kojoj sam proveo najveći deo svog radnog angažovanja. Mislim da je to priznanje za sve ljude koji su se sa mnom družili, radili i pomogli da ostvarim značajne rezultate – izjavio je dr Milorad Rančić.

PerSu marketi

Član RK „Proleter” i reprezentacije Srbije, evropski šampion Kristijan Fris punih 13 sezona doprinosi uspesima rvačkog kluba. Tokom godina provedenih na strunjači osvojio je 6 medalja na seniorskim šampionatima Mediterana, Evrope i sveta, pošto je prethodno bio i najbolji junior Evrope. Kao kapiten, predvodio je „Proleter” do nekoliko titula državnog prvaka u ekipnoj konkurenciji. Maja ove godine, u Novom Sadu, postao je prvak Evrope i osvojio prvu medalju u rvanju za Srbiju na evropskim šampionatima od njene samostalnosti. Priznanje dobija za osvojenu zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu i sportsku afirmaciju grada.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Sledeće godine me očekuje evropsko prvenstvo u maju, pa mediteranske igre u junu i svetsko prvenstvo u oktobru. Biće puno takmičenja i mislim da od rvača na svakom tom takmičenju možemo da očekujemo bar jednu medalju. Ulazim u narednu godinu optimistično, kao svetski prvak verujem da na svakom takmičenju sigurno imam šanse da osvojim medalju – kaže Fris.

Član Rvačkog kluba „Proleter” i reprezentacije Srbije, svetski šampion Viktor Nemeš, klupski je drug Kristijana Frisa. Rođen je u Senti, ali najveće sportske uspehe postiže kao član zrenjaninskog kluba. Bio je evropski šampion u konkurenciji do 23 godine, vicešampion na Evropskim igrama i prvak Mediterana. Prošle godine osvajio je srebrnu medalju na Evropskom šampionatu za seniore. Zablistao je avgusta ove godine u Francuskoj, stigavši do titule svetskog šampiona nakon pet sjajnih pobeda. Priznanje dobija za osvojenu zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu i sportsku afirmaciju grada.

– Mnogo mi znači što sam dobio ovu nagradu. Iako nisam rođen u Zrenjaninu, u „Proleteru“ sam već 13 godina i Zrenjanin je moj grad. Potrudiću se da se u narednoj godini zahvalim na ovom priznanju sa još više medalja – izjavio je Viktor Nemeš.

viktor nemes

Viktor Nemeš dobija nagradu

Generalni direktor kompanije „Drekslmajer Automotiv” Mihael Vagner, priznanje dobija kao rukovodilac najvećeg poslodavca i izvoznika u našem gradu i regionu, kao i povodom desete godišnjice od osnivanja u našem gradu. On ej lično dao značajan doprinos razvoju kompanije, ali i istakao jasnu korporativnu društvenu odgovornost. Nagradu je, umesto odsutnog direktora, primila menadžerka korporativnih komunikacija u kompaniji, Jasmina Krecul Reljin.

– Ono što moram da napomenem jeste to da su ovu nagradu zaslužili svi naši zaposleni zajedno koji svakodnevno svojim predanim radom doprinose da se kompanija Drekslmajer u Zrenjaninu razvija. U gradu poslujemo već 10 godina, počeli smo sa nekoliko stotina zaposlenih, dok ih danas ima više od 5000, a imamo i velike planove za budućnost. Podrška lokalne samouprave je od velikog značaja za dalji razvoj naše kompanije u Srbiji – smatra Jasmina Krecul Reljin.

Adolfo Karlo Perosi generalni je direktor italijanske kompanije „Fulgar Ist” koja je počela među prvima s radom u industrijskoj zoni na Bagljašu i u proleće naredne godine obeležiće deceniju rada i prisustva u našem gradu. Osim što je bio uključen u rad gradskog saveta za zapošljavanje, jedan je od najboljih promotera našeg grada među italijanskim kompanijama i investitorima.

Priznanje dobija za doprinos privrednom razvoju grada i desetogodišnje prisustvo i ekspanziju u Zrenjaninu.  Nagradu je primila asistentkinja direktora, Mirjana Vujinović.

Dobitnici kolektivne Nagrade grada Zrenjanina za 2017. godinu

Stonoteniski klub invalida Zrenjanina „K2” funkcioniše duže od decenije i jedan je od najuspešnijih klubova osoba s invaliditetom na teritoriji Republike Srbije. U svojim redovima ima više reprezentativaca naše zemlje, koji na najbolji način doprinose i afirmaciji grada Zrenjanina. Takmičari kluba učesnici su paraolimpijskih igara i osvajači medalja na državnim, evropskim i svetskim šampionatima. Priznanje dobijaju povodom osvajanja tri medalje njihovih takmičara na Evropskom prvenstvu u Sloveniji i za sveukupnu afirmaciju sportista i osoba s invaliditetom. Nagradu su primili članovi kluba Nenad Krbavac i Mitar Đokić.

– Želimo da se zahvalimo gradu Zrenjaninu na ovom priznanju. Ovaj klub više od 10 godina afirmiše stonoteniski sport za osobe s invaliditetom. Mi u ovoj godini imamo jednu svetsku zlatnu ekipnu medalju koju je osvojila Kristina Arančić i tri bronze sa evropskog prvenstva koje su osvojili Milan Zelen, Goran Perović i Boris Stojiljković. Bez podrške grada i trenera, do ovih uspeha sigurno ne bismo došli – kaže Nenad Krbavac.

nenad krbavac

Novinsko-izdavačko preduzeće „Zrenjanin“ počelo je s radom pre 65 godina kada nije bilo ni televizije. Kroz sva ta vremena, zadržalo je ulogu da informiše, izveštava, najavljuje, komentariše, obaveštava građane Zrenjanina i regiona srednjeg Banata o svemu što je značajno, o svemu što ih interesuje. Nagradu dobija povodom 65. godišnjice poslovanja kao izdavača najtiražnijeg regionalnog nedeljnika u Srbiji i doprinosa informisanju žitelja grada Zrenjanina i srednjebanatskog regiona. Nagradu je primio glavni i odgovorni urednik lista „Zrenjanin” Dalibor Bubnjević.

– Smatram da je ovo nagrada koju su zaslužili svi čitaoci lista Zrenjanin, kao i svi saradnici i zaposleni koji su stvarali ovaj brend. Ovo je i podsticaj za sve predstavnike medija da se valja baviti istraživačkom novinarstvom, kritički izveštavati i otvoreno isticati sve probleme. Ova nagrada dolazi od državnog organa, a list Zrenjanin je tokom proteklih decenija veoma kritički izveštavao o brojnim temama. To anulira sve tvrdnje da mediji nisu slobodni, nego smo mi slobodni u onoj meri u kojoj to dozvolimo. Smatram da je Zrenjanin grad koji je poznat po tome što ima veliki broj konstruktivnih i uspešnih medija i smatram da je ovo nagrada svih novinara Zrenjanina – izjavio je Bubnjević.

Pevačko društvo „Prepodobni Rafailo Banatski“ osnovano je 1991. godine u Zrenjaninu, kao muški hor koji je beležio uspešne nastupe u zemlji i inostranstvu. Na međunarodnim takmičenjima horova osvojio je drugu nagradu i srebrnu medelju u Prevezi (Grčka) i drugo mesto na festivalu pravoslavne muzike u Hajnovki (Poljska). Pevačko društvo proširuje delovanje osnivanjem Dečjeg hora, a 2011. i Ženskog hora, kojima od samog osnivanja diriguje mr Senka Milisavljević. Pod njenom upravom nastupa i mešoviti hor, koji ove godine beleži najveći uspeh u dosadašnjem postojanju osvajanjem prve nagrade u kategoriji mešovitih horova na tradicionalnoj manifestaciji „Mokranjčevi dani” u Negotinu. Zrenjaninski hor proglašen je za najsupešniji i najkvalitetniji u jakoj konkurenciji domaćih i inostranih horova, a svojim nastupom značajno je doprineo i afirmaciji našeg grada u oblasti kulturnog i umetničkog stvaralaštva u širim okvirima.

Priznanje dobijaju povodom osvajanja najvišeg priznanja na „Mokranjčevim danima”, dugogodišnjeg doprinosa afirmaciji grada Zrenjanina i nastavka negovanja bogate horske tradicije grada. Nagradu su primili sveštenik Srpske pravoslavne crkve Radivoj Nađalin i dirigent hora, mr Senka Milisavljević.

– Jako smo srećni što smo dobili nagradu, a sve to zbog najvećeg nacionalnog priznanja kao dobitnici statuete na Mokranjčevim danima i kao pobednici u natpevavanju na najprestižnijem festival horske muzike u našoj zemlji koji se održava u Negotinu. Nagrada je zajednička, uložili smo veliki trud i to ne samo ove, nego kroz dugi niz godina – izjavila je Senka Milisavljević.

Novogodišnju čestitku svim gostima i građanima Zrenjanina uputio je gradonačelnik Čedomir Janjić, uputivši posebne čestitke dobitnicima Nagrade grada Zrenjanina.

– Svi smo ponosni na naše sugrađane koji su se istakli u sportu, privredi, ponosni smo na naše horove, ljude koji su postigli visoke rezultate u obrazovanju. Prethodne godine smo se trudili da ovaj naš grad bude bolje mesto za život, da unapredimo kvalitet koji imamo.

Pogledajte kako je izgledala svečana dodela Nagrada grada Zrenjanina

 

 

 

 

Otkup gvožđa
Picerija Aquarius
Halo Taxi Zrenjanin
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh