I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Kuća zdravlja
Vesti Zrenjanin

Svečano uručene Nagrade grada Zrenjanina za 2017. godinu (VIDEO)

Na svečanosti u Baroknoj Sali Gradske kuće, zaslužnim pojedincima i kolektivima uručeno je najznačajnije godišnje priznanje – Nagrada grada Zrenjanina, za postignute rezultate u različitim oblastima od interesa za grad. Nagradu je ove godine zaslužilo petoro pojedinaca i tri kolektiva.

dodela Nagrade grada Zrenjanina

Dobitnici pojedinačne Nagrade grada Zrenjanina

Doktor tehničkih nauka, dipl. mašinski inženjer dr Milorad Rančić, završio je studije mašinstva u Beogradu, magistrirao je na Univerzitetu u Nišu, doktorsku tezu odbranio je na Mašinskom fakultetu u Beogradu. Naučna usavršavanja sticao je na univerzitetima u Ukrajini, Rusiji i Nemačkoj.  Predaje na Višoj tehničkoj školi u Zrenjaninu, danas Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija, gde je u nekoliko navrata biran za rukovodioca i gde i sada obavlja funkciju direktora. Priznanje dobija za dostignuća u mašinskoj tehnici, dugogodišnji naučno-istraživački rad i društveno angažovanje

– Nagrada izuzetno puno znači. Smatram da je ona istovremeno i nagrada svim mojim saradnicima sa kojima sam dugo godina sarađivao i postigao rezultate pre svega u Visokoj tehničkoj školi u kojoj sam proveo najveći deo svog radnog angažovanja. Mislim da je to priznanje za sve ljude koji su se sa mnom družili, radili i pomogli da ostvarim značajne rezultate – izjavio je dr Milorad Rančić.

PerSu marketi

Član RK „Proleter” i reprezentacije Srbije, evropski šampion Kristijan Fris punih 13 sezona doprinosi uspesima rvačkog kluba. Tokom godina provedenih na strunjači osvojio je 6 medalja na seniorskim šampionatima Mediterana, Evrope i sveta, pošto je prethodno bio i najbolji junior Evrope. Kao kapiten, predvodio je „Proleter” do nekoliko titula državnog prvaka u ekipnoj konkurenciji. Maja ove godine, u Novom Sadu, postao je prvak Evrope i osvojio prvu medalju u rvanju za Srbiju na evropskim šampionatima od njene samostalnosti. Priznanje dobija za osvojenu zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu i sportsku afirmaciju grada.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

– Sledeće godine me očekuje evropsko prvenstvo u maju, pa mediteranske igre u junu i svetsko prvenstvo u oktobru. Biće puno takmičenja i mislim da od rvača na svakom tom takmičenju možemo da očekujemo bar jednu medalju. Ulazim u narednu godinu optimistično, kao svetski prvak verujem da na svakom takmičenju sigurno imam šanse da osvojim medalju – kaže Fris.

Član Rvačkog kluba „Proleter” i reprezentacije Srbije, svetski šampion Viktor Nemeš, klupski je drug Kristijana Frisa. Rođen je u Senti, ali najveće sportske uspehe postiže kao član zrenjaninskog kluba. Bio je evropski šampion u konkurenciji do 23 godine, vicešampion na Evropskim igrama i prvak Mediterana. Prošle godine osvajio je srebrnu medalju na Evropskom šampionatu za seniore. Zablistao je avgusta ove godine u Francuskoj, stigavši do titule svetskog šampiona nakon pet sjajnih pobeda. Priznanje dobija za osvojenu zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu i sportsku afirmaciju grada.

– Mnogo mi znači što sam dobio ovu nagradu. Iako nisam rođen u Zrenjaninu, u „Proleteru“ sam već 13 godina i Zrenjanin je moj grad. Potrudiću se da se u narednoj godini zahvalim na ovom priznanju sa još više medalja – izjavio je Viktor Nemeš.

viktor nemes

Viktor Nemeš dobija nagradu

Generalni direktor kompanije „Drekslmajer Automotiv” Mihael Vagner, priznanje dobija kao rukovodilac najvećeg poslodavca i izvoznika u našem gradu i regionu, kao i povodom desete godišnjice od osnivanja u našem gradu. On ej lično dao značajan doprinos razvoju kompanije, ali i istakao jasnu korporativnu društvenu odgovornost. Nagradu je, umesto odsutnog direktora, primila menadžerka korporativnih komunikacija u kompaniji, Jasmina Krecul Reljin.

– Ono što moram da napomenem jeste to da su ovu nagradu zaslužili svi naši zaposleni zajedno koji svakodnevno svojim predanim radom doprinose da se kompanija Drekslmajer u Zrenjaninu razvija. U gradu poslujemo već 10 godina, počeli smo sa nekoliko stotina zaposlenih, dok ih danas ima više od 5000, a imamo i velike planove za budućnost. Podrška lokalne samouprave je od velikog značaja za dalji razvoj naše kompanije u Srbiji – smatra Jasmina Krecul Reljin.

Adolfo Karlo Perosi generalni je direktor italijanske kompanije „Fulgar Ist” koja je počela među prvima s radom u industrijskoj zoni na Bagljašu i u proleće naredne godine obeležiće deceniju rada i prisustva u našem gradu. Osim što je bio uključen u rad gradskog saveta za zapošljavanje, jedan je od najboljih promotera našeg grada među italijanskim kompanijama i investitorima.

Priznanje dobija za doprinos privrednom razvoju grada i desetogodišnje prisustvo i ekspanziju u Zrenjaninu.  Nagradu je primila asistentkinja direktora, Mirjana Vujinović.

Dobitnici kolektivne Nagrade grada Zrenjanina za 2017. godinu

Stonoteniski klub invalida Zrenjanina „K2” funkcioniše duže od decenije i jedan je od najuspešnijih klubova osoba s invaliditetom na teritoriji Republike Srbije. U svojim redovima ima više reprezentativaca naše zemlje, koji na najbolji način doprinose i afirmaciji grada Zrenjanina. Takmičari kluba učesnici su paraolimpijskih igara i osvajači medalja na državnim, evropskim i svetskim šampionatima. Priznanje dobijaju povodom osvajanja tri medalje njihovih takmičara na Evropskom prvenstvu u Sloveniji i za sveukupnu afirmaciju sportista i osoba s invaliditetom. Nagradu su primili članovi kluba Nenad Krbavac i Mitar Đokić.

– Želimo da se zahvalimo gradu Zrenjaninu na ovom priznanju. Ovaj klub više od 10 godina afirmiše stonoteniski sport za osobe s invaliditetom. Mi u ovoj godini imamo jednu svetsku zlatnu ekipnu medalju koju je osvojila Kristina Arančić i tri bronze sa evropskog prvenstva koje su osvojili Milan Zelen, Goran Perović i Boris Stojiljković. Bez podrške grada i trenera, do ovih uspeha sigurno ne bismo došli – kaže Nenad Krbavac.

nenad krbavac

Novinsko-izdavačko preduzeće „Zrenjanin“ počelo je s radom pre 65 godina kada nije bilo ni televizije. Kroz sva ta vremena, zadržalo je ulogu da informiše, izveštava, najavljuje, komentariše, obaveštava građane Zrenjanina i regiona srednjeg Banata o svemu što je značajno, o svemu što ih interesuje. Nagradu dobija povodom 65. godišnjice poslovanja kao izdavača najtiražnijeg regionalnog nedeljnika u Srbiji i doprinosa informisanju žitelja grada Zrenjanina i srednjebanatskog regiona. Nagradu je primio glavni i odgovorni urednik lista „Zrenjanin” Dalibor Bubnjević.

– Smatram da je ovo nagrada koju su zaslužili svi čitaoci lista Zrenjanin, kao i svi saradnici i zaposleni koji su stvarali ovaj brend. Ovo je i podsticaj za sve predstavnike medija da se valja baviti istraživačkom novinarstvom, kritički izveštavati i otvoreno isticati sve probleme. Ova nagrada dolazi od državnog organa, a list Zrenjanin je tokom proteklih decenija veoma kritički izveštavao o brojnim temama. To anulira sve tvrdnje da mediji nisu slobodni, nego smo mi slobodni u onoj meri u kojoj to dozvolimo. Smatram da je Zrenjanin grad koji je poznat po tome što ima veliki broj konstruktivnih i uspešnih medija i smatram da je ovo nagrada svih novinara Zrenjanina – izjavio je Bubnjević.

Pevačko društvo „Prepodobni Rafailo Banatski“ osnovano je 1991. godine u Zrenjaninu, kao muški hor koji je beležio uspešne nastupe u zemlji i inostranstvu. Na međunarodnim takmičenjima horova osvojio je drugu nagradu i srebrnu medelju u Prevezi (Grčka) i drugo mesto na festivalu pravoslavne muzike u Hajnovki (Poljska). Pevačko društvo proširuje delovanje osnivanjem Dečjeg hora, a 2011. i Ženskog hora, kojima od samog osnivanja diriguje mr Senka Milisavljević. Pod njenom upravom nastupa i mešoviti hor, koji ove godine beleži najveći uspeh u dosadašnjem postojanju osvajanjem prve nagrade u kategoriji mešovitih horova na tradicionalnoj manifestaciji „Mokranjčevi dani” u Negotinu. Zrenjaninski hor proglašen je za najsupešniji i najkvalitetniji u jakoj konkurenciji domaćih i inostranih horova, a svojim nastupom značajno je doprineo i afirmaciji našeg grada u oblasti kulturnog i umetničkog stvaralaštva u širim okvirima.

Priznanje dobijaju povodom osvajanja najvišeg priznanja na „Mokranjčevim danima”, dugogodišnjeg doprinosa afirmaciji grada Zrenjanina i nastavka negovanja bogate horske tradicije grada. Nagradu su primili sveštenik Srpske pravoslavne crkve Radivoj Nađalin i dirigent hora, mr Senka Milisavljević.

– Jako smo srećni što smo dobili nagradu, a sve to zbog najvećeg nacionalnog priznanja kao dobitnici statuete na Mokranjčevim danima i kao pobednici u natpevavanju na najprestižnijem festival horske muzike u našoj zemlji koji se održava u Negotinu. Nagrada je zajednička, uložili smo veliki trud i to ne samo ove, nego kroz dugi niz godina – izjavila je Senka Milisavljević.

Novogodišnju čestitku svim gostima i građanima Zrenjanina uputio je gradonačelnik Čedomir Janjić, uputivši posebne čestitke dobitnicima Nagrade grada Zrenjanina.

– Svi smo ponosni na naše sugrađane koji su se istakli u sportu, privredi, ponosni smo na naše horove, ljude koji su postigli visoke rezultate u obrazovanju. Prethodne godine smo se trudili da ovaj naš grad bude bolje mesto za život, da unapredimo kvalitet koji imamo.

Pogledajte kako je izgledala svečana dodela Nagrada grada Zrenjanina

 

 

 

 

  • Divider

  • Divider
  • Daruši
Na vrh