I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Aviv park Zrenjanin
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Svečanim paljenjem Badnjaka, pesmom, korinđanjem i molitvom dočekan najveći hrišćanski praznik Božić (VIDEO)

Svetim liturgijama i paljenjem badnjaka u portama pravoslavnih hramova kao i u Mesnim zajednicama svečano je obeležen dolazak najvećeg hrišćanskog praznika Božića.

Badnjaci su goreli i na mnogim mestima u gradu gde se građani, bilo spontano prvi put ili već dugi niz godina okupljaju na „starim“ mestima.

Najlepši ukras ovog praznika su kao i uvek deca „korinđaši“ koja su ovo veče ulepšala pesmom i recitovanjem i za taj trud bivala nagrađena prigodnim poklončićima.

I Taxi Zrenjanin

U Hramu Vaznesenja gospodnjeg na Bagljašu nakon svečane liturgije je lomljena česnica sa dukatom, a najviše sreće da taj mali ali vredan dar i pronađe imala je naša sugrađanka Mirjana Jovičić.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Zabeležili smo svečane trenutke u Uspenskom hramu, Hramu Svetog arhangela Mihaila i u Hramu Vaznesenja na Bagljašu kao i na jednoj slučajnoj lokaciji.

BADNJACI GORELI I U MESNIM ZAJEDNICAMA „MUŽLJA“ I „SAVA KOVAČEVIĆ“

U susret najvećem hrišćanskom prazniku Božiću, prazniku mira, radosti i ljubavi, svečano je bilo i u Mesnoj zajednici „Sava Kovačević“.

Veliki broj meštana ovog dela grada okupio se ispred prostorija ove mesne zajednice, gde su nakon osvešćenja, upaljeni Badnjaci.

Dok su Badnjaci goreli, prisutni su mogli da se posluže kuvanim vinom i raznim poslasticama, a svečanost su svojim korinđanjem – recitovanjem prigodnih božićnih pesama, ulepšali najmlađ, kojima su podeljeni i paketići.

Meštani Mesne zajednice Mužlja su tradicionalnim paljenjem Badnjaka na dečijem igralištu, koje se nalazi u Ulici Vereb Zoltana, svima poželeli mnogo dobrog zdravlja, sreće i nasmejanih trenutaka. (T.B.)

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh