I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Svečana Svetosavska akademija održana u Melencima

U organizaciji Srpske pravoslavne crkvene opštine Melenci i Crkvene omladinske organizacije „Sveti Sava“  održana je druga svečana akademija posvećena velikom srpskom prosvetitelju Svetom Savi.

Kulturno umetnički program u prostorijama Specijalne bolnice „Rusanda“ izvela su deca crkvenog hora „Sveta mati Angelina“, OŠ „Dr Boško Vrebalov“ i KUD „Kolo“ Melenci.

Fordomanija

Na ovoj svečanosti predstavljena je i grupa učenika koja sa svojim veroučiteljem protonamesnikom Jovanom Veselinovim predano radi na projektu „Srboljupče“. U pitanju je multimedijalni projekt putem kojeg se kroz više epizoda obrađuju razne teme iz svih sfera života,  a epizode se objavljuju na kanalu Youtube.

Na svečanoj akademiji su dodeljene povelje istaknutim pojedincima ili kolektivima koji svojim radom i rezultatima pronose ime mesta i države na svim meridijanima. Povelja se dodeljuje kao primer i uzor mlađim naraštajima, a među nagrađenima ove godine su: kolektiv učitelja OŠ „Dr Boško Vrebalov“, Spomenka Urošević radnica Zavoda za zaštitu spomenika u Zrenjaninu, Nemanja Semlekan dipl pravnik, radnik Specijalne bolnice „Rusanda“ na pravnim, kadrovskim i administrativnim poslovima i dr Ljiljana Bursić specijalista ginekološkinja.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Učiteljice OŠ „Dr Boško Vrebalov“

Dr Ljiljana Bursić

Nemanja Semlekan prima povelju od Vladimira Eremića predsednika Crkvene organizacije „Sveti Sava“

Spomenka Urošević

   – Naša profesija je stvarno teška ali i lepa. Kažu da nije znanje, znanje znati već je znanje znanje dati ali naša najveća obaveza je da od naše dece postanu dobri ljudi – izjavile su  nastavnice  zahvaljujući se u svoje ime i ime nagrađenih kolega.

Potpisana povelja o jedinstvu prosvete, vaspitanja i duhovnosti

O značaju lika i dela Svetog Save okupljenim gostima, roditeljima, prijateljima i nastavnicima govorio je protonamesnik i starešina Hrama Svetog Nikolaja Jovan Veselinov. Ovom prilikom on je prezentovao i povelju potpisanu na svetom jevanđelju između ovog hrama i OŠ „Dr Boško Vrebalov“.  – Njome se vraća jedinstvo crkve i škole odnosno prosvete, vaspitanja i duhovnosti. Neka nam sveto jevanđelje bude putevoditelj u vaspitanju i obrazovanju budućih pokolenja – izjavio je otac Jovan ovom prilikom.

– Ponosna sam pre svega što imam ovu decu iza sebe i sve ono što su večeras pokazala i prikazala  daje nam podstrek da radimo još jače i bolje. Naš zadatak je bio i biće da od ove dece izvučemo najbolje, da im pomognemo u savladavanju svih prepreka, da se u školi osećaju sigurno i da što lakše preuzmu budućnost koju će oni vrlo skoro preuzeti od nas  – izjavila je Natalija Maravić direktorka OŠ „Dr Boško Vrebalov“ čestitajući  roditeljima i zahvaljujući se svima koji su doprineli da ova i slične aktivnosti uspeju u najlepšem mogućem smislu.

Najistaknutijim đacima ovom prilikom podeljena su i mala odlikovanja „Zlatno srce“

– Plan i vizija nam je da osim svečanom akademijom i samom proslavom dana Svetog Save budemo aktivni tokom cele godine i duh Svetosavlja širimo stalno. Dobrotvorni koncerti, razne vrste pomoći najugroženijim stanovnicima, ekološke, edukativne i druge slične akcije, a u svakom slučaju plan je da okupljamo što više mladih i na ovakav način ih i animiramo i malo odvojimo od virtuelnog sveta kojem su podložni, a koji ne nudi bog zna šta – kaže Vladimir Eremić predsednik Crkven organizacije „Sveti Sava“.

  • Divider

  • Divider
Na vrh