I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Svečana akademija u Narodnom pozorištu: Časopis Zavičajac obeležava dve decenije postojanja

Svečana akademija Društva zavičajaca Zrenjanina biće održana 9. decembra, u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović” sa početkom u 18 časova. Ovom prilikom biće obeležena dvadeseta godišnjica od izlaska prvog, ali i predstavljen novi broj časopisa za negovanje zavičajne kulture „Zavičajac”.

zavičajac

U programu akademije, pored članova društva koji će predstaviti novi broj časopisa i uručiti zahvalnice, učestvovaće glumci zrenjaninskog pozorišta Jovan Torački, Prvoslav Zakovski, Dejan Karlečik i Miljan Vuković koji će izvesti dramski igrokaz „A šta će tu biti?”, prema motivima teksta Radoslava Zlatana Dorića „Đavolje zdanje ili kuća puna duhova”.

Ema Konrad, profesor muzike, izvešće dve muzičke numere na mađarskom, Anita Jonaš Mišić (ćerka Adama Jonaša) izvešće na slovačkom „Baladu naše mladosti”, autora Mučai Pavela, dok će muzički ansambl u sastavu: Nikola Brakus, Rosa Marjanović, Vasa Marjanu i Zoran Kavalić izvesti dve kompoziije. Ulaz na Svečanu akademiju je slobodan.

I Taxi Zrenjanin

Društvo zavičajaca Zrenjanina je nevladina, nestranačka, dobrovoljna i neprofitna organizacija osnovana na neodređeno vreme radi ostvarivanja ciljeva u oblasti očuvanja kulture, istorije, tradicije i svih drugih vrednosti Zrenjanina i okoline.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh