I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Svečana akademija u čast Svetom Savi po prvi put u Melencima (VIDEO)

U organizaciji Srpske pravoslavne crkvene opštine Melenci i Crkvene omladinske organizacije „Sveti Sava“ po prvi put je u ovom mestu održana svečana akademija posvećena velikom srpskom prosvetitelju.

Kulturno umetnički program izvela su deca crkvenog hora „Sveta mati Angelina“, OŠ „Boško Vrebalov“ i KUD „Kolo“ Melenci. O značaju lika i dela Svetog Save govorio je sveštenik Jovan Veselinov koji je pre godinu dana zajedno sa Vladimirom Eremićem i počeo da realizuje ideju o ovakvom načinu obeležavanja ovog dana.

Fordomanija

otac Jovan Veselinov i Vladimir Eremić

– Plan nam je da osim svečanom akademijom i samom proslavom dana Svetog Save budemo aktivni tokom cele godine i duh Svetosavlja širimo stalno. Tako su nam u planu dobrotvorni koncerti i razne vrste pomoći najugroženijim stanovnicima, ekološke i druge slične akcije, a u svakom slučaju da okupimo što više mladih i na ovakav način ih i animiramo i malo odvojimo od virtuelnog sveta kojem su podložni, a koji ne nudi bog zna šta – kaže Vladimir Eremić.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Na svečanoj akademiji dodeljene su povelje istaknutim pojedincima ili kolektivima koji svojim radom i rezultatima pronose ime mesta i države na svim meridijanima. Među nagrađenima su: Ružica Rakić doktor matematike trenutno zaposlena na Humboldt univerzitetu u Berlinu, Olivera Rakić doktor astrofizike zaposlena na Leiden univerzitetu u Holandiji, master lingvistike i srpskog jezika  Tatjana Makivić, slikarka Verica Lončarski, pukovnik Stevica Karapandžin koji osim redovnih vojnih obaveza ima i velike zasluge  na oblikovanju verskog života u vojnoj sredini i kodeksa časti. Poveljom je nagrađena i  studentkinja Jovana Ćurčić, učenica muzičke škole Ljiljana Protić, kik i savate bokser, višestruki državni i jednom svetski prvak Stefan Janjatov, KK Petrovgrad, KUD „Kolo“,  kao i mladi Lazar Boškov i  Miloš Đurić učenici 8. razreda ovdašnje škole. Zabeležili smo deo muzičkog programa Svetosavske akademije kao i obraćanje oca Jovana i pukovnika Karapandžina.

 

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh