I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Svečana akademija u čast 700 godina Žitišta

700. godišnjica od prvog pominjanja naselja Begej Sveti Đurađ, današnjeg Žitišta, biće svečano obeležena u  nedelju 22. decembra.

Bogata istorija jednog od najstarijih naselja u Banatu biće prikazana kroz stručna predavanja, izložbe fotografija, rukopise ali i kroz pesmu i nastupe vrhunskih glumaca i vokalnih solista kao i najmlađih meštana.

Program obeležavanja 700 godina Žitišta počinje „Okruglim stolom“ o Banatu u periodu od 14. do 18. veka, doseljavanju kolonista iz Bosne kao i o 7 vekova Žitišta. O bogatoj istoriji govoriće istoričari: dr Boris Stojkovski, dr Goran Vasin, Ljubica Budać i dr Milan Micić. Okrugli sto na počinje u 16 časova u sali iznad Biblioteke.

I Taxi Zrenjanin


Za sve meštane i goste organizovane su dve foto izložbe. Jedna postavka je na Trgu u centru naselja, a druga u Domu kulture. Postavke obuhvataju fotografije, istorijske monografije kao i albume koji će dočarati život meštana Begejskog Svetog Đurđa i Žitišta kroz vekove.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Kroz vekove…Žitištu u čast

Istog dana od 18 časova u Domu kulture održava se svečana Akademija pod naslovom  „Kroz vekove… Žitištu u čast“ . Nastupaju vokalni solisti: Jadranka Jovanović i Katarina Božić kao i glumci: Lepomir Ivković i Tihomir Arsić koji će se zajedno sa učenicima iz osnovne škole „Sveti Sava“ „prošetati“ bogatom istorijom Srbije i Žitišta.

Izvor: Info centar Žitište

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh