I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Institut za javno zdravlje Vojvodine: Sve veći broj pacijenata sa težom kliničkom slikom

U poslednjih 24 sata u Vojvodini je registrovano 110 novih slučajeva, među kojima je 55 iz Novog Sada, saopštio je Institut za javno zdravlje Vojvodine.

U toku jučerašnjeg dana bolest je registrovana u Južnobačkom, Zapadnobačkom, Sremskom, Srednjebanatskom, Severnobanatskom i Južnobanatskom okrugu. Registruje se sve veći broj hospitalizovanih slučajeva zbog teže kliničke slike, a raste i broj obolelih kojima je potrebna mehanička ventilacija.

Epidemiološka ispitivanja ukazuju da su obolevanju kod najvećeg broja slučajeva dopirinela okupljanja poput organizovanih proslava, svadbi, zabava i slično. Ovim skupovima je prisustvovao veći broj ljudi, i ostvarivan je veliki broj bliskih kontakta u zatvorenom prostoru, kao i na otvorenom bez korišćenja zaštitne maske. Time su stvoreni svi uslovi za masovnije prenošenje bolesti.

PerSu marketi

Zbog svega navedenog zdravstveni sistem AP Vojvodine je pod sve većim opterećenjem i neophodno je hitno sprovođenje mera kontrole prenošenja bolesti i usporavanje izrazito rastućeg trenda obolevanja.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Epidemiološka situacija u AP Vojvodini i je nesigurna sa tendencijom pogoršanja,posebno u Gradu Novom Sadu.

Institut za javno zdravlje Vojvodine poziva građane Vojvodine da se ponašaju odgovorno i preporučuje da se striktno pridržavaju svih mera predostrožnosti i uputstava nadležnih epidemioloških službi

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
Picerija Aquarius
Halo Taxi Zrenjanin
  • Divider

  • Divider
Na vrh