I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Sve pijace u gradu od sutra mogu ponovo da rade

Sve pijace u gradu od sutra mogu ponovo da rade. Uz obavezno poštovanje propisanih mera sigurnosti, pijace će raditi radnim danima od 07-15 časova, a za dane vikenda kada to bude moguće u skladu sa odlukom Vlade Srbije.

Prodavci i kupci su u obavezi da se pridržavaju upotrebe zaštitinih sredstava. Na ulazima mlečno-mesnih sala postavljene su sanitarne barijere u kojima se nalazi dezinfekciono sredstvo. Takođe, na određenim mestima u pijacama nalaze se posude sa dezinficijensima. Dezinfekcija i čišćenje pijaca vršiće se po planu rada. Naravno, policijski čas je supremat u odnosu na odluku o radnom vremenu pijaca, pa tako, pijace neće raditi u vreme policijskog časa.

Pored toga, današnjom odlukom gradonačelnika Čedomira Janjića rad kol-centra u Gradskoj upravi ostaje u periodu od 07-16 časova radnim danima, a dežurstva i produženi rad u mesnim zajednicama od 07-15 časova.

I Taxi Zrenjanin

Odlukom je definisano i angažovanje pripadnika Poljočuvarske službe grada Zrenjanina za obezbeđenje i kontrolu podele sredstva za dezinfekciju na lokacijama u gradu na kojima su postavljene cisterne.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Radno vreme trgovinskih maloprodajnih objekata nije u ingerenciji Gradskog štaba za vanredne situacije, ali će Privredna komora Srbije preporučiti Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave i Vladi Srbije da radno vreme prodavnica već od danas bude produženo do 17 časova. Pretpostavlja se da će se najveći broj objekata tome brzo prilagoditi, a jedan od najvećih trgovinskih lanaca u Zrenjaninu, PerSu marketi, već je objavio na svom fejsbuk profilu da će od danas njegove prodavnice biti otvorene do 17.30 časova.

Izvor: zrenjanin.rs

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh