I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

SVE MERE sprovedene u Zrenjaninu od početka vanrednog stanja

U skladu sa odlukom o uvođenju vanrednog stanja Vlade Srbije, Gradski štab za vanredne situacije u prethodnim danima je donosio mere i pravila rada objekata, kretanja građana i saobraćanje javnog prevoza.

Sve mere i odluke sprovedene na teritoriji Grada Zrenjanina:

16. MART

Otvoreni kol-centri Gradske uprave, Doma zdravlja, Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin

PerSu marketi

17. MART

Uveden broj inspekcijskih službi za prijavu nepravilnosti
Građani sve uočene nepravilnosti na području Srednjobanatskog upravnog okruga mogu da prijave na broj 066/866-0-609 svakog dana od 8.00 do 20.00 časova.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

19. MART

Obustavljen rad sa strankama u Gradskoj upravi
Do prestanka vanrednog stanja obustavljen rad sa strankama putem neposrednog kontakta. Komunikacija se obavlja telefonski i preko interneta.

20. MART

Poljoprivrednicima dozvoljeno kretanje tokom policijskog časa
Poljoprivrednici koji moraju da primene agrotehničke mere u vreme kada je zabranjeno kretanje, od 17 do 5 sati ujutru, mogu da odrade neophodan posao uz posebnu dozvolu.

22. MART

Boravak građana na otvorenom, rad objekata
Zabranjen rad svih objekata i lokala unutar tržnih centara izuzev samoposluga, prodavnica hrane i apoteka. Zabranjen boravak u svim parkovima i javnim površinama namenjenim za rekreaciju i sport. U zatvorenom prostoru ne može boraviti više od 5 osoba. Ugostiteljima se zabranjuje da svoju delatnost vrše u samom objektu ili u bašti ugostiteljskog objekta. Građanin može da kupi hranu i piće „za poneti“. Ugostiteljima omogućeno da uspostave dostavnu službu. Obustavljen javni gradski i prigradski saobraćaj.

23. MART

Izmenjeno radno vreme pijaca i prakirališta
Za pijace i parkirališta u gradu uveden izmenjeni režim rada. Odluka se odnosi na Centralnu i pijace na Bagljašu i u Jug Bogdanovoj, kao i na sva javna parkirališta.

25. MART

Paketi pomoći za najugroženije penzionere
Gradska uprava Zrenjanin saopštila je sugrađanima-penzionerima koji imaju primanja manja od 30 hiljada dinara mesečno, da će isporuka paketa pomoći u osnovnim namirnicama početi sledeće nedelje.

Penzije podiže Komunalna milicija
Nakon više desetina upućenih poziva Gradskom kol-centru-od strane najstarijih sugrađana kojima imaju potrebu da im neko iz banke podigne penziju, Komunalna milicija u Zrenjaninu otpočela je da obilazi penzionere. Pripadnici Komunalne milicije obavljaće ovo zaduženje onoliko koliko to bude potrebno.

26. MART

Otvoren Centar za respiratorne inspekcije
U Domu zdravlja “Dr Boško Vrebalov” počeo je da radi Centar za respiratorne infekcije. Radno vreme Centra će biti svakog radnog rada od 7 – 18h. Centar se nalazi u prostorijama ambulante Zeleno polje u Zrenjaninu.

 

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh