I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

SVE MERE Gradskog štaba za vanredne situacije u Zrenjaninu donete do 15. jula

6. jul

Gradski štab za vanredne situacije u Zrenjaninu 6. jula doneo je naredbu o obaveznom nošenju zaštitnih maski u svim zatvorenim prostorima i javnom gradskom prevozu, bez izuzetaka, na celoj teritoriji grada Zrenjanina.

Istog dana doneta je odluka o ograničavanju radnog vremena ugostiteljskih objekata na teritoriji grada Zrenjanina i to radnim danom od 07 do 23h, vikendom od 07 do 24h, uz OBAVEZNO nošenje zaštitnih maski u svim zatvorenim prostorima.

Nadzor nad primenom donetih odluka vrši Odeljenje komunalne milicije i Odeljenje inspekcija gradske uprave.

14. jul

Na sednici Gradskog štaba održanoj 14. jula doneta je odluka o pooštravanju mera.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

– Do daljnjeg se odlažu sve javne manifestacije, skupovi i proslave na teritoriji Grada Zrenjanina.

– Naređuje se upotreba zaštitnih maski u svim zatvorenim prostorima, sa održavanjem fizičke distance od minimum 1,5 m, na teritoriji Grada Zrenjanina. Za sprovođenje ove naredbe zadužuju se vlasnici/korisnici zatvorenih prostora.

– Zabranjuje se okupljanje u zatvorenom i otvorenom prostoru više od pet lica, ukoliko nije moguće obezbediti fizičku distancu od minimum 1,5 m, uz propisane mere lične zaštite. Za sprovođenje ove naredbe zadužuju se vlasnici/korisnici zatvorenih prostora.

– Naređuje se privrednim subjetima koji obavljaju ugostiteljsku delatnost da težište delatnosti preusmere na otvoreni prostor, odnosno baštu, uz primenu propisanih mera zaštite. Za sprovođenje ove naredbe zadužuju se privredni subjeti koji obavljaju ugostiteljsku delatnost.

– Naređuje se Javnom preduzeću „Gradska stambena agencija“ Zrenjanin da korišćenje kupališta „Peskara“ i “Tisa” organizuje na način kojim se obezbeđuje bezbednost korisnika, a koje podrazumeva ograničen broj ljudi i poštovanje mera zaštite.

– Naređuje se Javnoj ustanovi „Sportski objekti“ Zrenjanin da na otvorenom i zatvorenom bazenu organizuje rad uz ograničenje broja posetilaca i primenu propisanih mera zaštite u cilju bezbednosti korisnika bazena.

– Naređuje se korišćenje zaštitnih maski, kao i održavanje fizičke distance od minimum 1,5 m prilikom korišćenja parkova, dečijih i rekreacionih igrališta.

– Naređuje se javnom gradskom prevozniku „Net Bus“ doo Zrenjanin da ne dozvoli ulaz u vozila javnog prevoza osobama koje ne koriste zaštitne maske.

– Naređuje se pojačan rad svih javnih komunalnih preduzeća i javnih preduzeća, naročito u pogledu pranja i dezinfekcije javnih površina u cilju obezbeđivanja zdravstvene bezbednosti građana Grada Zrenjanina.

– Naređuje se merenje telesne temperature prilikom ulaska u objekte javne namene, kao i postavljanje sredstava za dezinfekciju ruku i dezobarijera ispred ulaza u objekte javne namene.

– Naređuje se Gradskoj upravi Grada Zrenjanina da organizuje rad tako da nadležna odeljenja vrše nadzor nad primenom mera iz ove naredbe.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh