I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Kultura

Sve je spremno za premijeru mjuzikla „Bilo jednom u Banatu“

Na Dramskoj sceni Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ Zrenjanin, u petak u 20 časova premijerno će biti izveden komad „Bilo jednom u Banatu“, pisan prema priči Igora Bojovića – „Legenda o pozorištu“. Glumci će po prvi put iscenirati legendu iz 19. veka o nastanku zrenjaninskog pozorišta, prema kojoj se „bogati bečkerečki trgovac zaljubio u glumicu putujućeg peštanskog pozorišta, a onda joj je i pozorište sagradio“.

Prema rečima direktora Narodnog pozorišta, Ivana Francuskog, ovaj mjuzikl čini krunu ovogodišnjeg rada njihove ustanove, u kojoj će prvi put zajedno igrati glumci sa dramske i lutkarske scene. Pored njih, publici će se predstaviti i gostujući glumci.

-Istorijske činjenice i inspirativna tema bile su razlog više da čelni ljudi pozorišta i umetnički ansambl posegnu za onom pozorišnom formom, koja bi na pravi način oživela duh vremena, u kome se odvija ova ljubavna priča. Dramski zapleti intimne prirode i proživljene ljubavne strasti i nemiri učiniće da se gledaoci poistovete sa komadom – istakao je Francuski.

Fordomanija

On je dodao i da će predstava u Zrenjaninu do kraja godine biti izvedena još nekoliko puta.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Reditelj Vladimir Lazić, autor više od 120 pozorišnih ostvarenja je u svom obraćanju naglasio, da je komad „Bilo jednom u Banatu“ svojevrsni poduhvat za zrenjaninsko pozorište.

-Pripreme su počele u maju i bio je pravi izazov za sve nas da spojimo dramske, lutkarske, pevačke, plesne i muzičke uloge u jedan celoviti mjuzikl, u kome će se prikazati kako je jedan čovek zarad ljubavi jedne žene napravio, sagradio jedno čudo. Sve što se tiče same predstave, ovde je prvi put i stvoreno i mogu slobodno reći da očekujem jednu žestoku priču, pravi bečkerečki „Mulen Ruž“ – rekao je Lazić na današnjoj konferenciji.

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh