I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Kultura

Sve je spremno za premijeru mjuzikla „Bilo jednom u Banatu“

Na Dramskoj sceni Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ Zrenjanin, u petak u 20 časova premijerno će biti izveden komad „Bilo jednom u Banatu“, pisan prema priči Igora Bojovića – „Legenda o pozorištu“. Glumci će po prvi put iscenirati legendu iz 19. veka o nastanku zrenjaninskog pozorišta, prema kojoj se „bogati bečkerečki trgovac zaljubio u glumicu putujućeg peštanskog pozorišta, a onda joj je i pozorište sagradio“.

Prema rečima direktora Narodnog pozorišta, Ivana Francuskog, ovaj mjuzikl čini krunu ovogodišnjeg rada njihove ustanove, u kojoj će prvi put zajedno igrati glumci sa dramske i lutkarske scene. Pored njih, publici će se predstaviti i gostujući glumci.

-Istorijske činjenice i inspirativna tema bile su razlog više da čelni ljudi pozorišta i umetnički ansambl posegnu za onom pozorišnom formom, koja bi na pravi način oživela duh vremena, u kome se odvija ova ljubavna priča. Dramski zapleti intimne prirode i proživljene ljubavne strasti i nemiri učiniće da se gledaoci poistovete sa komadom – istakao je Francuski.

PerSu marketi

On je dodao i da će predstava u Zrenjaninu do kraja godine biti izvedena još nekoliko puta.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Reditelj Vladimir Lazić, autor više od 120 pozorišnih ostvarenja je u svom obraćanju naglasio, da je komad „Bilo jednom u Banatu“ svojevrsni poduhvat za zrenjaninsko pozorište.

-Pripreme su počele u maju i bio je pravi izazov za sve nas da spojimo dramske, lutkarske, pevačke, plesne i muzičke uloge u jedan celoviti mjuzikl, u kome će se prikazati kako je jedan čovek zarad ljubavi jedne žene napravio, sagradio jedno čudo. Sve što se tiče same predstave, ovde je prvi put i stvoreno i mogu slobodno reći da očekujem jednu žestoku priču, pravi bečkerečki „Mulen Ruž“ – rekao je Lazić na današnjoj konferenciji.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh