I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Demontaža mosta na suvom mogla bi da košta 40.000 evra

Osim svrhe koju ne ispunjava, jednako je upitna i sudbina mosta na suvom. Uprkos činjenici da je i dalje ucrtan u urbanističkom planu naselja Mala Amerika, pitanje opstanka ovog objekta jednog dana moraće da se reši.

U Javnom preduzeću „Urbanizam“ kažu da je, na osnovu sprovedenih istraživanja i procena, jedino rešenje za ovaj „simbol“ Zrenjanina, demontaža svih delova njegove konstrukcije.

– Most na suvom je zatvoren za pešački saobraćaj 1999. godine. Prilaze smo zagradili zaprekama od čeličnih cevi. Cevi su obnavljane dva puta, a na kraju su pokradene. Razlozi zatvaranja mosta bili su dotrajalost i nebezbednost u eksploataciji, što je utvrđeno posle kontrolnih, i redovnog pregleda. Najidealnije rešenje bilo bi demontirati ga u skladu sa implementacijom planskog akta. O potencijalnom izmeštanju se ne razmišlja. Teoretski jeste moguće izmestiti ga, ali dokazana je ekonomska neisplativost premeštanja na novu lokaciju (prema procenama, isplativije je izgraditi novi pešački most). Čak se ni opcija njegovog rušenja ne razmatra, već samo demontaža svih delova konstrukcije. Trošak postupka demontaže, bi prema proračunima iznosio 40.000 evra. Iako su više puta u periodu od 2002-2003. godine, podnošeni predlozi za rešavanje ovog problema, ništa od toga nije sprovedeno, izjavio je portalu I love Zrenjanin Ljubomir Stankov iz Javnog preduzeća „Urbanizam“.

PerSu marketi

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh