I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Sutra u Žitištu počinje „Vesela Begejska regata“

U Žitištu će sutra biti održana manifestacija „Vesela begejska regata“ čiji je cilj da se ukaže na problem zagađenosti kanala Begej.

U okviru manifestacije biće organizovana akcija prikupljanja otpada iz vode, a na pojedinim mestima biće puštena mlađ šarana.

Skup plovila koja dolaze uzvodno, iz Zrenjanina, Novog Sada, Beograda, planiran je na prevodnici u Kleku, gde je organizovano otvaranje kapija i prelazak plovila, dok je za plovila koja dolaze nizvodno, skup planiran kod mosta u Žitištu.

PerSu marketi

Kako je najavljeno, regata iz Žitišta kreće oko 11 časova, a regataši će ove godine ploviti 30 kilometara, od Kleka i Žitišta, preko Torka, Novog i Srpskog Itebeja.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Planirano je takmičenje u spremanju specijaliteta od ribe pod nazivom „Begejski lokvanj“, a za najbolje pripremljene su nagrade.

„Vesela begejska regata“ prvi put je održana prošle godine kada su predstavnici lokalne samouprave Žitišta obećali da će učiniti sve da se problem plovnog Begeja konačno pomeri sa mrtve tačke.

Organizatori regate su Info centar opštine Žitište, Kancelarije za mlade opštine Žitište, ekološko udruženje „Begej Sveti Đurađ“, Asocijacija za razvoj opštine Žitište, Omladinska internacionalna komora Zrenjanin i nautički klub „Klek“.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh