I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Interesantna izložba otvara se u ponedeljak u Savremenoj galeriji

U ponedeljak u 19 časova u Savremenoj galeriji Zrenjanin  biće otvorena izložba radova nastalih u okviru 38. susreta akvarelista, a koji će ostati u zbirci ove ustanove.

Od 29. juna do 03. jula u Umetničkoj koloniji Ečka boravila je jedna umetnička gupa (diSTRUKTURA) i četri umetnika (Lidija Delić, Goran Despotovski, Milorad Mladenović i Olivera Parlić).

Kako ideja često određuje medij većina umetnika u ovom sazivu se opredelila za rad u tehnici akvarela iako danas u oblast akvarela dolazi u obzir i ono što se ne smatra čistim akvarelom. Okruženje sa kojim su se susreli umetnici prilikom boravka u Ečki i Zrenjaninu, kao što su spomenici, fabrike, priroda, voda koja teče ili se neprirodno zadržava i stoji, uslovilo je da se motiv prolaznosti nađe u osnovi svih radova nastalih u ovogodišnjoj koloniji, pokrećući tako pitanja o ekologiji, lјudskom životu kao i čovekovoj ulozi u tokovima prirode, saopštili su iz Savremene galerije Zrenjanin.

I Taxi Zrenjanin

Realizaciju kolonije omogućili su Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Grad Zrenjanin.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh