I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Mesec brige o našim najstarijim sugrađanima

Uručenjem poklona najstarijim aktivnim volonterima i dodelom priznanja najmlađim učenicima, članovi Crvenog krsta Zrenjanin su u okviru oktobra meseca, meseca brige o starim sugrađanima, organizovali tradicionalnu manifestaciju pod nazivom „Sunčana jesen života“.

Pozdravljajući prisutne, sekretarka Crvenog krsta Zrenjanin Aleksandra Tanasijević istakla je da starenje građanstva danas predstavlja jedan od najvećih uspeha čovečanstva, ali je i jedan od najvećih izazova.

-Ovom manifestacijom, ali i brojnim drugim aktivnostima volonteri Crvenog krsta žele da skrenu pažnju na često neprepoznatljiv i zanemaren doprinos starijih osoba u porodici, lokalnoj zajednici i društvu. Vrlo je važno da se promoviše društvo za sve generacije u kome svi imaju jednake mogućnosti – naglasila je Tanasijević.

PerSu marketi

Sedamdesetsedmogodišnja Marija Nađ najstarija je volonterka Crvenog krsta Zrenjanin sa najdužim volonterskim stažom. Volonterskim radom u Crvenom krstu je počela da se bavi od 1963. godine, a i danas je aktivan član i sekretar Onovne organizacije Crvenog krsta ,,Bagljaš“. Koviljka Mandić je rođena 1940. godine i aktivan je član i sekretar OO Crvenog krsta ,,Dositej Obradović“.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Na svečanosti su proglašeni i izloženi radovi polaznika Predškolske ustanove i učenika osnovnih škola, koji su poslali najbolje radove na likovno-literarni konkurs ,,Moji baba i deda“.

Nagrade su dobili Nemanja Dragić, Lenka Novaković, Ognjen Potpara, Darija Popov, Dunja Stanojev, Luka Ćurčić, Mila Turinski, Anastasija Surovac i Kasja Blažin.

U raznovrsnom kulturno-umetničkom programu učestvovalo je hor učenika trećih razreda Osnovne škole ,,Petar Petrović Njegoš“ i učenici trećih razreda Osnovne škole ,, Đura Jakšić“ iz Zrenjanina.

Svečanosti su prisustvovali predsednica Crvenog krsta Zrenjanin dr Sonja Puškarić Kapeler, predsednica Udruženja Penzionera grada Zrenjanin Ljiljana Petrov, predstavnici Osnovnih organizacija Crvenog krsta iz više Mesnih zajednica i mnogi drugi.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh